files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jakub Grič: Nemôžeme robiť také chyby ako naposledy

Futbalová Fortuna lige v sezóne 2017/2018 napíše počas nasledujúceho víkendu už svoju desiatu kapitolu. V poslednom kole prvej polovice základnej časti sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce v sobotu 30. septembra predstavia na pôde aktuálneho majstra MŠK Žilina.

Bodov mohlo byť viac

Aktuálne patrí zverencom trénera Antona Šoltisa v tabuľke so ziskom desiatich bodov deviate miesto. Na poslednú Senicu majú náskok ôsmych bodov, na šieste miesto zaručujúce účasť v skupine o majstra, strácajú päť bodov. „S doterajším účinkovaním vládne spokojnosť. Na druhej strane, tých bodov mohlo byť viac,“ rozhovoril sa defenzívny záložník „žlto-modrých“ Jakub Grič. „Týka sa to hlavne domácich zápasov s Prešovom a Dunajskou Stredou, ktoré sme prehrali, no prehrať sme ich nemuseli. Nebyť týchto zakopnutí a prehry v Ružomberku, kde sme mohli bodovať takisto, bola by naša spokojnosť ešte väčšia,“ pokračoval v hodnotení doterajších deviatich kôl odchovanec sabinovského futbalu v službách MFK Zemplín.

Nerobiť také chyby ako naposledy

Michalovčanov ešte stále mrzí nedeľňajšia prehra 1:2 s Dunajskou Stredou. V remízovom zápase doplatili na defenzívne zakopnutia, ktoré celok zo Žitného ostrova dokonale potrestal. „Samozrejme, že nás to mrzí. Výkon z našej strany bol totiž dobrý a po takomto priebehu sme si určite zaslúžili minimálne bod. Taký je však futbal. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré súper skúsene potrestal,“ podotkol Jakub Grič, podľa ktorého, keď chce družstvo v najbližších dueloch bodovať, musí sa takýchto chýb vyvarovať. „V sobotu hráme v Žiline a keď tam budeme robiť takéto chyby a dávať im doslova góly na podnose, určite to podobne ako Dunajská Streda využijú.“ A aký očakáva Grič zápas pod Dubňom? „Žilina bude hrať určite ofenzívne. Majú mladé behavé družstvo, ktoré už niečo dokázalo. Niektorých chalanov odtiaľ poznám z reprezentácie, ide všetko o kvalitných hráčov. Musíme si dať na nich veľký pozor. Keď im ponúkneme šance, určite ich využijú,“ dodáva Jakub Grič.

Reprezentačná ponuka ho potešila

Okolo dvadsaťjedenročného odchovanca sabinovského futbalu je v posledných týždňoch poriadne horúco. Defenzívny štít si nielenže vybojoval stabilnú pozíciu v základnej zostave trénera Antona Šoltisa, no v týchto dňoch dostal aj pozvánku do reprezentačnej dvadsaťjednotky. Tréner Pavel Hapal ho nominoval na blížiace sa kvalifikačné zápasy v Islande a proti Španielsku. „Ponuku reprezentačného trénera si veľmi vážim a teším sa z nej. Je to nielen odraz mojej výkonnosti, ale vďačím za to aj trénerovi Šoltisovi či spoluhráčom v tíme. Určite, keď dostanem šancu, budem sa snažiť ju čo najlepšie využiť, aby si tréneri na mňa spomenuli aj pri ďalších zápasoch,“ podotýka Jakub Grič, ktorý ale ešte na reprezentačný dres nemyslí. „V prvom rade myslím na sobotu a na náš súboj v Žiline. Až potom dostáva priestor reprezentácia.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.09.2017 14:26:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.