files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Macejovi návrat chutil, Michalovčania ho prekvapili

Po viac ako troch mesiacoch sa vrátil do klubu, ktorý mu pomohol k naštartovaniu kariéry. Český brankár Patrik Macej sa za dva a pol roka v Michalovciach vykryštalizoval ako jednotka medzi troma žrďami. Po skončení minulej sezóny prišiel zákonitý posun vpred. Spolu s trénerom brankárov Martinom Raškom sa posunul k ďalšiemu účastníkovi najvyššej slovenskej súťaže, ambicióznemu DAC 1904 Dunajská Streda. Teraz sa už ako jednotka celku od Žitného ostrova do Michaloviec vrátil a svojmu bývalému klubu pripravil porážku 2:1.

„Návrat mi chutil. Pre nás je to výborný pocit, pretože sme vyhrali. Získali sme dôležité tri body, čo sme aj chceli. Pre mňa osobne má toto víťazstvo trošku zvláštnu príchuť. Predsa, strávil som tu dva a pol roka, Michalovce mi tak trošku „uviazli“ v srdci. Taký je však futbalový život a ja som sa tu teraz vrátil ako súper. Ako brankára Dunajskej Stredy ma teší, že sme tu získali dôležité tri body,“ podotkol po stretnutí český mládežnícky reprezentant, ktorý do Michaloviec prišiel z Baníka Ostrava ešte ako ku druholigistovi.

Dunajská Streda síce od jedenástej minúty v Michalovciach v zápase desiateho fortunaligového kola prehrávala po góle Sulleya 1:0, no po chybách domácich hráčov otočila priebeh duelu a nakoniec sa tešila z výhry 2:1. „Musíme povedať, že Michalovce ma prekvapili. Hrali výborne. Chlapci sa nemajú za čo hanbiť, odviedli na ihrisku výbornú robotu. Na víťazstvo sme sa museli poriadne nadrieť,“ podotkol Patrik Macej, ktorý sa zapotil hlavne v prvom polčase. Paradoxne, prekonal ho iba Ghančan Sulley, teda asi jediný hráč, ktorého v kádri nepoznal. „Nepoznal som ho, ale už si ho budem pamätať. Ide o veľmi dobrého futbalistu,“ zložil Macej poklonu michalovskému zakončovateľovi. Tomu hneď po druhom dunajskostredskom gólovom údere chytil dobre mierené strelu. „Myslím si, že to bola gólová šanca. Kopol to veľmi dobre, našťastie pre mňa to namieril do stredu brány, takže som loptu mohol vyraziť. Keby ju kopol viac k tyčke, mohlo byť vyrovnané,“ vracia sa ešte k zápasu český golman aktuálne pôsobiaci v DAC 1904.

Patrik Macej v minulosti vytvoril brankársku dvojicu so súčasnou michalovskou jednotkou Matúšom Kirom. Obaja neboli iba konkurentmi v bráne, ale aj dobrými kamarátmi a tými ostali aj po Macejovom odchode z Michaloviec. „Po zápase sme sa porozprávali ako ide život. Popísali sme si gólové situácie a samozrejme, popriali sme si šťastie. Aj po mojom odchode sme ostali dobrými kamarátmi.“

Peter Brendza



Uverejnené: 28.09.2017 14:43:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.