files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastná prehra MFK Zemplín s Dunajskou Stredou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v súboji desiateho kola Fortuna ligy na domáce pôde s tímom FK DAC 1904 Dunajská Streda nešťastne 1:2 (1:1). O ich jediný gól sa postaral v jedenástej minúte Ghančan Sadam Sulley. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia v sobotu 30. septembra v Žiline, doma ich uvidíme až po reprezentančej prestávke, keď v sobotu 14. októbra o 15.00 hod. privítajú trnavský Spartak.

Pri Laborci sa opäť hral rýchly, ofenzívny futbal, o ktorý sa postarali oba tímy. Lepšie začali síce hostia, ktorí pohrozili z troch štandardiek, no skóre sa menilo na druhej strane. V jedenáste minúte poslal Miroslav Božok z rohového kopu priamo do päťky DAC a Saddam Sulley hlavou otvoril gólový účet zápasu. Ghanský útočník sa mohol tešiť aj o šesť minút neskôr, jeho jedovku ale schoval Patrik Macej do svojich rukavíc. Hostia mohli vyrovnať v 22. minúte, kedy Božokovu malú domov vystihol Čmelík, no mieril iba do dobre postaveného Kiru. Michalovský golman sa zaskvel aj v 36. minúte. Po pošmyknutí Sviarčinského sa na neho rútil opäť Čmelík, Kira ale vyhral aj druhý súboj s mládežníckym reprezentantom Slovenska. V 44. minúte prišla ďalšia michalovská chyba v defenzíve, ktorú už DAC potrestal vyrovnávajúcim gólom. Dočkal sa ho Erik Pačinda. Ten po tom, čo zachytil malú domov Carilla rutinérsky vyrovnal na 1:1.

V druhom dejstve pomaly prechádzala aktivita na kopačky Dunajskej Stredy. Tú mohol poslať do vedenia v 65. minúte striedajúci Divkovič, ktorý sa vyhol ofsajd pasci, no mieril tesne vedľa michalovskej brány. DAC sa dočkal v 71. minúte. Kira ešte stihol vytlačiť center Pačindu, vzápätí ale prišla krížna strela Daviesa presne k žrdi – 1:2. Michalovčania mohli bleskurýchle odpovedať, Sulleyovu strelu však vytlačil Patrik Macej na rohový kop. Následný tlak domácich už ovocie v podobe gólov nepriniesol. Najbližšie k vyrovnaniu bol päť minút pred koncom striedajúci Regáli, jeho strela ale skončila iba na bočnej sieti. No a keď v nadstavenom čase nepresne mieril aj Stanislav Danko, v zápase, ktorému by viac svedčala remíza, sa tešila z troch bodov Dunajská Streda.

MFK Zemplín Michalovce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (1:1)
Góly: 11. Sulley - 44. Pačinda, 71. Davis.
Žlté karty: 19. Sviarčinskij, 29. Šimčák, 90.+ Božok - 16. Pambou.
Rozhodovali: Somoláni - Tomčík, Pozor.
Divákov: 2116.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok - Grič - Koscelník, Žofčák (60. Danko), Turík, Šimčák (58. Regáli) - Sulley (74. Bragin)
FK DAC 1904: Macej - Davis, Huk, Šatka, Živkovič - Kalmár, Ljubičič, Pambou (46. Ľupták) - Vida (61. Divkovič), Pačinda, Čmelík (83. Koštrna)



Uverejnené: 24.09.2017 22:03:35
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.