files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania zvládli šesťbodový zápas, hrdinom dvojgólový Ghančan Sulley

Nesmierne dôležité víťazstvo zaznamenali v sobotu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v domácom prostredí zdolali poslednú Senicu 2:1 a po ôsmych kolách majú na Záhorákov náskok ôsmych bodov. O všetkom rozhodol ghanský útočník Saddam Sulley. Ostatná posila do ofenzívy, ktorá prišla z poľskej Legie Varšava na hosťovanie do konca sezóny, najskôr v prvom polčase otvorila skóre a po vyrovnaní Olivera Podhorina po hodine hry, to robustný zakončovateľ opäť zobral na seba a presnou hlavičkou rozhodol, že všetky body ostali pri Laborci.

Seničanom sa v tejto sezóne vôbec nedarí. Dosiaľ získali iba dva body a aj preto došlo k zmene kormidelníka. Nový tréner Ladislav Hudec začal najhoršie ako mohol, prehrou v treťom kole Slovnaft Cupu na pôde štvrtoligového Medzeva. „My sme vedeli, že tento zápas bude ťažký. Vôbec to nebolo povinné víťazstvo, o ktorom sa hovorilo pred samotným stretnutím. Zakaždým to tak je, že takáto facka družstvo preberie a podá diametrálne odlišný výkon,“ skonštatoval po stretnutí kridelnik MFK Zemplín Martin Koscelník.

Strelec už troch michalovských gólov v tejto sezóne sa tentoraz zaradil do pozície asistenta. Pred prvým gólom dobehol stratenú loptu, poslal ju do pokutového územia a Saddam Sulley ju pretlačil do siete, pred druhým zase vysunul Aleksandra Sviarčinského, ktorý centrom našiel voľného ghanského útočníka. „Som rád, že to takto vyšlo. Minule som ja skóroval, tentoraz som prihrával,“ smeje sa Martin Koscelník, aj napriek dvom gólom Sulleya, ešte stále najlepší strelec Zemplínčanov v tejto sezóne. „Saddam sa uviedol veľmi dobre. Nejaké šance mal aj v Ružomberku, tie nepremenil, teraz už áno, takže sme radi, že je tu.“

Práve ghanský robustný útočník hosťujúci pri Laborci z poľskej Legie Varšava (spolu s ním prišiel aj momentálne zranený Tim Matič) bol zaslúžene prvou hviezdou zápasu. Nielenže strelil dva góly, ale bol platný aj v medzihre (parádnou prihrávkou našiel napríklad Turíka) a takisto aj vo viazaní protihráčov. „Prvý duel odohraný v Michalovciach som si užil,“ zasmial sa dvadsaťročný rodák z Accry (mimochodom, z tohto mesta je aj lanský ofenzívny ťahúň Michalovčanov Emmanuel Mensah), ktorý následne k zápasu dodal. „Pocity sú výborné. Už v Ružomberku som mohol skórovať, no nepodarilo sa. O to viac ma teší, že som pomohol mužstvu teraz, v tak dôležitom zápase, ako bol so Senicou. O výhre sme mohli rozhodnúť už v prvom dejstve. Síce sme si to trochu skomplikovali, no máme víťazstvo a tieto tri body sú veľmi dôležité. Verím, že môžeme vyhrávať aj v ďalších zápasoch.“

Sklamaním bola tesná porážka pre Seničanov. Mimochodom, tí prehrali v tejto sezóne už štvrtý zápas rozdielom jedného gólu a aj preto s chudobnými dvoma bodmi po ôsmom kole uzatvárajú tabuľku. „Vedeli sme, čo budú Michalovčania hrať. Snažili sme sa na nich dobre pripraviť, čo si myslím, že sa nám aj podarilo. Žiaľ, spravili sme nejaké chyby, ktoré rozhodli o našej prehre. Je škoda, že sme nevyužili šance za vyrovnaného stavu, alebo ešte v prvom polčase. Výsledok mohol byť pre nás prijateľnejší,“ podotkol strelec jediného senického gólu Oliver Podhorin.

Pre krajného beka či stopéra to bol špecifický zápas. Vo svojej kariére totiž doteraz pôsobil iba v materských Michalovciach. „Strelený gól má vôbec neteší. Všetkými desiatimi by som ho menil za získané body,“ uviedol Podhorin, ktorý si pri svojom návrate do Michaloviec šatňu nepomýlil a ihneď zamieril do tej hosťujúcej. „Nie to nie. Zápas bol určite pre mňa trošku špecifickejší. Tu som vyrastal, poznám tu skoro všetkých chlapcov. Už počas rozcvičky som sa to ale snažil brať ako každý iný zápas. Chcel som ho odohrať čo najlepšie a zabodovať, pretože body nám stále v tabuľke chýbajú,“ dodal na záver Oliver Podhorin.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2017 16:52:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.