files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania siahali na tri, odchádzali bez bodu

Vyše sedemdesiat minút riadneho hracieho času boli v zápase siedmeho kola Fortuna ligy pod Čebraťom vo vedení futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa ujali vedenia už v piatej minúte, kedy sa hlavičkou presadil Peter Kavka, no nakoniec z pôdy účastníka predkola Európskej ligy nebrali nič. Ružomberčania totiž zlepšením záverom otočili skóre vo svoj prospech. Najskôr zo situácie zaváňajúcej ofsajdom v 79. minúte vyrovnal ich kapitán Ján Maslo a dve minúty pred koncom rozhodol o výhre domácich presnou strelou Erik Daniel. Michalovčanom po sympatickom prvom polčase, kedy mohli definitívne rozhodnúť, ostali iba oči pre plač...

Ružomberčania sa tešia, Michalovčania na kolenách...

Bod by sa mu po prvom polčase málil

Pod Čebraťom to dlho vyzeralo na prekvapenie. Michalovčania okrem streleného gólu v prvom dejstve zahodili ďalšie tri tutovky. Dve mala nová posila Sulley, jednu kapitán Igor Žofčák. Ešte za stavu 0:1 napálil loptu do brvna striedajúci Martin Regáli, ktorý takisto mohol definitívne strhnúť víťazstvo na stranu Michalovčanov. Nestalo sa... „Sme trošku sklamaní. Vzhľadom na priebeh prvého polčasu by sa mi bod málil a nie to prehrať,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. „Keby sme strelili druhý gól, zápas sa vyvíja úplne ináč. Je to škoda. Opäť sme sa presvedčili, že efektivita je veľmi dôležitá. Pravda je, že Ružomberok nás v druhom dejstve pritlačil, no nejakú vyloženú šancu nemal. My sme mali v prvom polčase čistejšie šance, ktoré sme ale nedotiahli do konca. Teší ma výkon tímu v prvom polčase. Hrali sme to, čo sme hrať chceli. Všetko nám vychádzalo, súpera sme k ničomu nepustili. V druhom polčase nás už súper zatlačil. Nebránili sme dobre kraje zálohy a naším najväčším problémom bolo to, že sme nedokázali vpredu podržať loptu. Aj napriek tomu všetkému, keby „Regi“ premenil ďalšiu čistú šancu, je po zápase. Následne nás súper pritlačil centrovanými loptami a dve akcie mu vyšli,“ pokračoval Anton Šoltis.

Michalovčania v prvom dejstve dominovali v strede poľa hlavne zásluhou Igora Žofčáka

Sapara priniesol zmenu

V druhom polčase sa dej zápasu začal obracať v prospech Ružomberčanov. Tým pomohol najmä príchod nestarnúceho Mareka Sapara, ktorý priniesol oživenie do ich hry. Na druhej strane, jasne sa ukázalo, že Michalovčania momentálne aj vinou viacerých zranení či chorôb, nemajú takú kvalitnú lavičku, aby mohli tréneri zareagovať na nepriaznivý priebeh duelu. Na druhej strane, domáci tréner Norbert Hrnčár mohol vytiahnúť také eso, ako je Marek Sapara a to zrejme aj rozhodlo. „Ide o skúseného hráča. Veľmi dobre tam rozdával lopty a je pravdou, že Ružomberok po jeho príchode ožil. My sme však v tom čase nedokázali dlhšie podržať loptu, čo sa nám v prvom polčase darilo. Valil sa na nás útok za útokom a nakoniec sme to neustáli,“ podotkol michalovský lodivod.

Zmenu diania na ihrisku priniesol Marek Sapara

Dva anglické týždne v rade

Na úzky káder Michalovčanov teraz čakajú náročné dni. V priebehu štrnástich dní totiž odohrajú až štyri zápasy, čakajú ich teda dva anglické týždne. Už túto stredu sa predstavia v Poltári v zápase tretieho kola Slovnaft Cupu, následne v sobotu o 19.00 hod. privítajú v nesmierne dôležitom zápase poslednú Senicu, v utorok ich čaká ligový duel na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava, no a v nedeľu 24. septembra zakončia náročné dvojtýždeň domácim duelom proti Dunajskej Strede. „Najskôr sa sústredíme na stredu a na Poltár. Vieme, že ide o štvrtoligistu, musíme sa ne neho dobre pripraviť. Postavenie nám velí vyhrať, takže verím, že postúpime ďalej. Máme nejaké boľačky, nevylučujem teda ani zmeny v zostave. Musíme ale pozerať aj na to, že máme úzky káder. Uvidíme teda, v akej zostave v Poltári nastúpime,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza (foto mfk ružomberok: Rudolf Maškurica)



Uverejnené: 11.09.2017 10:54:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.