files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zostanú „žlto-modrí“ na víťaznej vlne aj po dueli pod Čebraťom?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po štyroch kolách, v ktorých zaknihovali akurát jeden bod za bezgólovú remízu v Nitre, poriadne nakopli. V ďalších dvoch kolách konečne nielenže preťali streleckú smolu, no pripísali si aj nesmierne dôležité víťazstvá v Trenčíne (2:1) a doma so Zlatými Moravcami (2:0). So siedmimi bodmi tak pred reprezentačnou pauzou figurovali na solídnom siedmom mieste.

Tréner Anton Šoltis urobil po prehre vo štvrtom kole doma s Prešovom (0:1) viaceré zmeny v zostave, ktoré jeho tímu pomohli. „Určite sa nám po týchto dvoch víťazstvách dýcha lepšie,“ poznamenal ochranca michalovskej svätyne Matúš Kira. Ten sa do brány dostal práve v piatom kole a mužstvu pomohol. Jeho výkony boli ocenené aj tým, že v oboch kolách sa dostal do ideálnej zostavy Denníka Šport. „My sme boli nastavení na víťazstvo už doma proti Prešovu, no to sa nám nakoniec nepodarilo. Sklamali sme divákov nielen prehrou, ale aj predvedeným výkonom. Následne prišli zmeny v zostave, ktoré asi pomohli. Potrebovali sme sa chytiť, čo sa nám aj podarilo v Trenčíne. Následne sme získané body potvrdili aj doma proti Zlatým Moravciam, takže sa nám už dýcha lepšie, ako po zápase s Prešovom. Čo sa týka môjho výkonu, som rád, že som družstvu pomohol. Dúfam, že budeme aj naďalej herne napredovať a takéto výsledky budeme mať aj po reprezentačnej pauze,“ pokračoval Matúš Kira.

Po nej čaká na Michalovčanov ďalší ťažký súper. Predstavia sa totiž v Ružomberku, ktorý najlepšie reprezentoval Slovensko v pohárovej Európe. V treťom predkole Európskej ligy nebol ďaleko od vyradenia slávneho anglického Evertonu, s ktorým prehral dvakrát 0:1. „Všetci dobre vieme, že majú svoju kvalitu. V pohárovej Európe trápili Everton a jeho hráči svoju silu dokazujú aj v domácej lige. Vieme, že nás čaká náročný duel, no ale my sme na to pripravení a chceme tam niečo uhrať,“ podotýka Matúš Kira, ktorý by nebol proti, keby sa Michalovčanom podarilo dosiahnuť taký výsledok, ako na pôde ďalšieho účastníka predkola Európskej ligy Trenčína. „Keby to dopadlo tak ako v Trenčíne, určite by sme sa nehnevali. Musíme byť hlavne kompaktní v obrane, pretože Ružomberok je v ofenzíve silný. Keď však podáme náš optimálny výkon, nie sme bez šance na dobrý výsledok ani tam,“ dodáva na záver Matúš Kira.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2017 15:14:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.