files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Petrovce n/L. splnili predsezónny cieľ

Piatoligový petrovský futbalový nováčik splnil svoj predsezónny cieľ. V konečnej tabuľke obsadil 12. miesto (prvé nezostupové) a zachoval si tak príslušnosť v súťaži aj pre nasledujúci súťažný ročník. Vyťažil hlavne zo skvelého finišu, keď v záverečných piatich kolách nenašiel premožiteľa.

 
Výborná jar

„Z pohľadu výsledného efektu pokladám nedávno skončenú sezónu za veľmi úspešnú. Veď si len zoberme, že po zbabranej jeseni bolo toto mužstvo na poslednej priečke s minimom bodov a vysoko pasívnym skóre,“ pustil sa do hodnotenia skúsený tréner Jaroslav Komenda, ktorý prišiel k tímu na konci zimnej prestávky. Výrazný obrat vo výkonoch nastal v odvetnej časti. Celok dokázal naplno bodovať nielen doma, ale aj vonku. „O úspešnej bilancii svedčí aj jarná tabuľka, v ktorej sme skončili do 4. miesta,“ pochválil sa dlhoročný michalovský mládežnícky kormidelník. 

Vyhrávali aj vonku

V záverečnej fáze súťaže Petrovce n/L. pripomínali suveréna. Vyhrali na mimoriadne horúcich pôdach Poproča, Sokolian a Cejkova. Doma si poradili s Michaľanmi. „Základ spočíval aj vo výbornej dochádzke na tréningy. Vďaka tomu sme mohli naplno nacvičovať rôzne herné situácie, čo sa premietlo do výsledkov,“ objasnil 61-ročný lodivod. Zdôraznil, že jeho zverenci počas prípravy na zápasy permanentne pracovali s loptu. Zároveň sa veľký dôraz kládol na precvičovanie organizácie hry.

Obrat v Medzeve

"Ďalšou príčinou zlepšenia hry bol nárast sebavedomia. Uprostred jari mužstvo síce prehralo na ihrisku vedúceho Medzeva, lenže favorit vsietil víťazný gól až v nadstavenom čase. Pritom dovtedy doma rozdával gólové prídely. Vtedy sa kolektív definitívne presvedčil o tom, že v tejto súťaže môže s kýmkoľvek odohrať vyrovnanú partiu,“ konštatoval rodák zo stredoslovenskej Kokavy nad Rimavicou.  

Boli aj chyby

Čiernymi škvrnami na inak výbornom odvetnom ťažení Petrovčanov sú dva domáce nezdary. Prvým bola remíza so susedmi z Lastomíra. No a poriadnym psychickým úderom bola prehra s Čiernou n/T., ktorá takisto bojovala o záchranu. „O neúspechoch rozhodli naše taktické a obranné chyby. Skrátka, v niektorých momentoch hráči nedodržali moje pokyny, na čo v konečnom dôsledku doplatili,“ hľadal príčiny ťažkostí.

Prišiel dosť neskoro

Zaujímavosťou je, že takmer celú zimnú prípravu odtiahol trénersky veterán Fridrich Bliščák. Pre zdravotné problémy však z funkcie odstúpil. Jaroslav Komenda ho ale nahradil len tri týždne pred štartom jarnej časti V. ligy. „Za ten krátky čas som si pozorne všímal výkonnosť nových zverencov v prípravných súbojoch. Na základe videného som určil hernú taktiku. Išlo o to, aby sme vedeli podržať loptu a aby sme boli úspešnejší v zakončení,“ priblížil svoju trénersku filozofiu.
 
Ostane v mužstve?

J.Komenda by chcel ostať v Petrovciach n/L. lenže... „Svoje zotrvanie na trénerskej lavičke som podmienil získaním najmenej troch hotových hráčov, a to najmä do zálohy, ale aj do obrany a útoku. Funkcionári prisľúbili, že vybavia ich príchody. Uvidíme, či svoje slovo dodržia,“ odkryl dianie v klubovej kuchyni. Ak slovo dodržia, J.Komenda zostaví plán letnej prípravy.                                                                     (janč)



Uverejnené: 06.07.2010 10:43:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.