files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Splnila sľub, ktorý trénerovi dala

V máji minulého roka sedela počas finálových duelov so Šaľou iba na lavičke a hádzala akurát pokutové hody. Viacerí už vtedy šípili, že sa Iuventa bude musieť zaobísť bez svojej vtedajšej kapitánky. Tatiana Fiľková - Trehubová sa po úspešnej sezóne zavŕšenej triple pobrala na materskú dovolenku, no už vtedy sľubovala, že sa chce čím skôr vrátiť. To, čo sľúbila, aj splnila a po viac ako roku si minulú sobotu v zápase proti Hodonínu (40:19) opäť obliekla dres najúspešnejšieho slovenského ženského klubu.

Káder našla poriadne obmenený. Veď od tej doby, čo odchádzala na materskú dovolenku, z neho odišlo až desať hráčok. „Našla som tu ale niektoré svoje kamarátky, navyše prišli aj dve Ukrajinky, takže som viaceré dievčatá poznala,“ smeje sa od roku 2014 naturalizovaná Slovenka, ktorá svoju novú vlasť reprezentovala aj na majstrovstvách Európy v tom istom roku. „Čo sa týka reprezentácie, tam s návratom ešte počkám. Momentálne totiž od dcérky odchádzať na dlhšie nechcem. V budúcnosti ale určite chcem Slovensko reprezentovať,“ hrdo poznamenala matka deväťmesačnej dcérky Ariny.

Tatiana Fiľková - Trehubová už pri svojom odchode referovala o tom, že sa chce čím skôr vrátiť. Trénerovi Františkovi Urbanovi sľúbila, že do roka ju má späť a tak sa aj stalo. „Sľuby treba plniť,“ podotýka s úsmevom na perách. „Už počas finálovej série som mu avizovala, že sa chcem čím skôr vrátiť. Na tom som aj pracovala. Keďže som rodila cisárskym rezom, pol roka som trénovať nemohla. Po kontrole, kedy mi bolo povedané, že môžem trénovať, som sa spolu s manželom Lukášom pustila do tréningu. Tréner Urban mi postupne posielam behy a cviky, ktoré mám robiť, takže si myslím, že som pripravená dobre. Je len na trénerovi, či ma postaví od začiatku zápasu, alebo v jeho priebehu,“ konštatuje naturalizovaná Slovenska v službách michalovskej Iuventy, kde sa z nej postupne stala jedna z najlepších interligových strelkýň.

Manžel Lukáš ju pripravil veľmi dobre

Aj keď odišla z hádzanárskeho diania a aj z Michaloviec, výsledky svojho tímu, ktorý od jej odchodu v lige ani raz neprehral, sledovala. „Bolo ľahké pozerať sa na výsledky dievčat. Tešila som sa spolu s nimi,“ zdôrazňuje Fiľková – Trehubová, ktorá sa prvýkrát po viac ako roku v majstrovskom zápase predstavila minulú sobotu v domácom súboji proti Hodonínu. Zaknihovala v ňom jeden gól, keď pečatila z pokutového hodu na konečných 40:19. „Vysoké víťazstvo nás potešilo. Chceli sme divákom ukázať dobrý výkon a vyhrať vysoko, čo sa nám aj podarilo,“ dodáva na záver Fiľková – Trehubová.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.09.2017 09:07:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.