files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koscelník o výborných Šimčákových centroch. Šimčák: Bude za ne platiť!

Ofenzívne divadlo videli diváci v sobotu na michalovskom futbalovom štadióne. Tak domáci MFK Zemplín, ako aj hosťujúci FC ViOn Zlaté Moravce chceli hrať futbal a aj preto sa bolo na čo pozerať. Spokojnejší po výhre 2:0 odchádzali Zemplínčania, ktorí po desiatich mesiacoch opäť spoznali, ako chutí víťazstvo na domácom trávniku.

Zlaté Moravce neostali nič dlžné svojej povesti. Hovorilo sa o tom, že hrajú aktívny ofenzívny futbal a do takého sa pustili hneď od začiatku, keď v prvých desiatich – pätnástich minútach mali viac z hry ako trochu zakríknutí domáci. „Je pravdou, že sme boli v úvode lepším tímom, no zlomil to prvý gól Michalovčanov. Dostali sme ho vtedy, keď bol ošetrovaný Peťo Orávik. Domáci to výborne využili, zahrali rýchlu akciu, na ktorú sme nestihli reagovať,“ skonštatoval po zápase stredopoliar ViOnu Damián Bariš. Ten druhý zlom zápasu videl v 60. minúte, kedy druhú žltú kartu videl Martin Chren a hneď na to po výbornej prihrávke Božoka z priameho kopu skóroval Igor Žofčák. „Do druhého polčasu sme išli s cieľom niečo urobiť so zápasom. Žiaľ, inkasovali sme druhý gól a ešte k tomu sme boli o jedného menej. Michalovčania sa dostali na koňa a už si to postrážili,“ vrátil sa ešte k sobotňajšiemu duelu šiesteho fortunaligového kola stredopoliar Zlatých Moraviec.

Mužstvo od Žitavy tak síce zanechalo pri Laborci dobrý dojem, no naďalej platí, že zatiaľ, čo doma sú „Jarábkovci“ stopercentní, vonku v troch prípadoch nezískali ani jeden bod. „Doma hráme super zápasy, vonku nám to nejde. Stále sa bavíme o tom, že v podobnom duchu ako doma sa budeme prezentovať aj u súperov, no zatiaľ nám chýbajú výsledky,“ zamyslel sa Damián Bariš, ktorý po stretnutí s Michalovcami ešte dlho sedel sklamaný na trávniku. „Chceli sme tu bodovať. Ako hovorím, úvod nám vcelku vyšiel, no zlomil nás prvý gól, po ktorom sa Michalovčania dostali na koňa.“

Samozrejme, lepšia nálada bola v michalovskej šatni. „Žlto-modrí“ konečne prelomili čakanie aj na domáci gól a po desiatich mesiacoch si mohli povedať, vieme, ako chutí víťazstvo na vlastnom ihrisku. „Je to neskutočný pocit, opäť vyhrať pred vlastnými divákmi,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar Martin Koscelník. „Je to pre nás zadosťučinenie za zápas s Prešovom, ktorý sme dobabrali. Chceli sme sa za to ľuďom rehabilitovať. Nakoniec to vyšlo na sto percent, takže sme spokojní,“ pokračoval Koscelník. Práve 22-ročný odchovanec humenského futbalu bol v posledných dňoch ťahúňom michalovskej ofenzívy. Dvoma gólmi v Trenčíne prelomil čakanie na úvodný tohtosezónny presný zásah, tretí pridal v sobotu proti Zlatým Moravciam. „Moje góly sú zásluhou celého mužstva. Miňo Šimčák mi to výborne „čapuje“, takže som veľmi rád, že nám to takto ide,“ smeje sa Martin Koscelník.

V Michalovciach je zdá sa oveľa lepšia nálada, ako bola pred dvoma týždňami. Po prehre s Prešovom (0:1) nebolo do rečí skoro nikomu, po následných dvoch výhrach sa ale nálada zlepšila. „Šoltisovci“ sa posnuli so siedmimi bodmi už na siedmu priečku a začínajú atakovať prvú šestku. „Tieto víťazstvá sme už potrebovali,“ podotýka ľavý záložník Milan Šimčák, ktorého bolo počas sobotňajšieho duelu poriadne vidno. „Naším cieľom bolo preniesť víťazstvo z Trenčína aj do tohto zápasu. Tréneri nám po nevydarenom začiatku zdôrazňovali, aby sme boli v koncovke efektívnejší. V Trenčíne sme mali aj šťastie, no proti Zlatým Moravciam sme ukázali, že futbal hrať vieme. Myslím, že po prvom góle sme boli lepším tímom a naše víťazstvo je zaslúžené,“ dodáva ešte k zápasu Milan Šimčák.

O dobrej nálade svedčia aj nasledujúce slová Milana Šimčáka na margo toho, že Koscelníkovi „čapuje“ lopty na góly. „Kosťo ešte za to bude platiť,“ smeje sa Šimčák a pokračuje. „Dúfam, že nabudúce mi niečo načapuje aj on a aj ja skórujem.“ Dva trojbodové zápisy pred reprezentačnou prestávkou Michalovčanom zlepšili náladu. Až je škoda, že ich teraz trochu pribrzdí pauza. „Ja to až tak tragicky neberiem. Trošku si oddýchneme a na Ružomberok v nasledujúcom zápase vybehneme s čerstvými silami. Verím, že v dobrých výkonoch a hlavne v zbieraní bodov budeme pokračovať aj po reprezentačnej pauze,“ dodáva na záver taktiež 22-ročný Milan Šimčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.08.2017 10:32:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.