files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po výbornom výkone zdolal Zlaté Moravce

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase šiesteho kola Fortuna ligy na domácej pôde nad FC ViOn Zlaté Moravce 2:0. V prvom polčase sa o presný zásah postaral Martin Koscelník, v druhom pridal druhý gól kapitán tímu Igor Žofčák. Vo Fortuna lige teraz nastáva reprezentačná prestávka, zverenci trénera Antona Šoltisa sa po nej v sobotu 9. septembra predstavia v Ružomberku.

Prvých desať minút zápasu patrilo hosťujúcemu ViOnu. Ten mal viac loptu na svojich kopačkách, no postupom času sa čoraz viac začali osmeľovať aj domáci. Tí udreli v osemnástej minúte, keď Milan Šimčák poslal do šestnástky milimetrový pas a Martin Koscelník opäť hlavou nadviazal na dva góly do siete Trenčína – 1:0. Hneď po strelenom góle sa rútil na súperovho brankára Pavla Kováča Igor Žofčák, ktorý však prestrelil bránu hosťujúceho tímu, podobne dopadol z následnej šance aj Milan Šimčák. Hrozili ale aj hostia. Kira sa v 25. minúte vyznamenal pri hlavičke Nikoliča, o niečo neskôr vyrazil na rohový kop pokus Záhumenského. Dobrý futbal pokračoval aj v ďalších minútach, no bez gólového efektu. Najskôr Sviarčinského strela po Šimčákovom centri išla nad, na druhej strane Kira nemusel zasahovať pri jedovke Gešnábela.

Aj druhý polčas začal o niečo lepšie ViOn, no hneď po piatich minútach ho mohol schladiť Koscelník, ktorý ale nevyužil dobrú prihrávka Žofčáka a jeho projektil minul bránu Zlatých Moraviec. Tie kontrovali Mateusovým pokusom, Kira perfektnou robinzonádou zabránil istému gólu vo svojej sieti. Ďalší dôležitý okamih zápasu sa odohral krátko po uplynutí hodiny hry. Ešte pred ňou dostal druhú žltú kartu hosťujúci kapitán Martin Chren a hostia pykali ihneď dvojnásobne. Hneď z následného priameho kopu putoval center do ich šestnástky a Igor Žofčák zvýšil vedenie v pohode hrajúceho domáceho tímu. ViOn zdecimovaný dvoma gólmi a aj vylúčením sa ale nevzdával a sympaticky bojoval s nepriaznivým osudom. Ten im nedoprial gól ani v 68. minúte, kedy skvelý Kira vychytal Urgelu. No a keď sa neujala ani koncovka Koscelníka po rýchlej kontre, zaujímavý zápas skončil dvojgólovým víťazstvom Michalovčanov, ktorí tak po slabšom začiatku získali na svoje konto druhé víťazstvo v rade.  

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0 (1:0)
Góly: 17. Koscelník, 60. I. Žofčák.
Žlté karty: 62. Šimčák, 75. Bednár - 27. M. Chren.
Červená karta: 59. M. Chren (ViOn) po druhej ŽK.
Rozhodovali: Pavlík - Pozor, Jankovič.
Divákov: 2083.

MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarčinskij, Kavka, J. Carrillo, Božok - Grič, I. Žofčák - Koscelník, T. Matič (38. Bednár), Šimčák (90. M. Kolesár) - Bragin (83. Turik).
FC ViOn: Pavel Kováč - Karlík, Horník, M. Nikolič, Chren - Záhumenský, Bariš, Mateus de Oliveira Silva, Orávik (20. Everton Paixao Da Silva) - Gešnábel (64. E. Ujlaky) - Ľ. Urgela (86. Baggio da Costa).



Uverejnené: 26.08.2017 21:55:25

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623