files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cesta rozprávkou

Zemplínske múzeum v Michalovciach aj tento rok spolu s občianskym združením Priatelia múzy pripravilo pre rodičov a ich deti  od 2 do 99 rokov a takisto pre tých, ktorí na krídlach fantázie sa radi prenesú do sveta rozprávok,  už 9. ročník podujatia s názvom „Cesta rozprávkou.

 
Účinkujúcimi boli členovia a sympatizanti tohto občianskeho združenia z Michaloviec a okolia, z Košíc i Bratislavy. Tento rok pripravili Priatelia múzy pre návštevníkov rozprávku „Šípková Ruženka“. V Rozprávkovej ríši privítali deti „Fantázia a Ilúzia“ a prosili ich o pomoc, aby sa pokúsili nájsť Šípkovú Ruženku, ktorá sa stratila z ríše rozprávok. Pri hľadaní im pomáhali rozprávkové bytosti ako je kráľ s kráľovskou rodinou, princezné, Biela pani, Slnečná i Mesačná pani, vodníci, ježibaby, čerti na čele s Luciferom a iné rozprávkové postavičky. Deti počas tohto skvelého popoludňajšieho podujatia mali o zábavu postarané. „Niektoré očakávali od detí pomoc, radu, ale niektoré si chceli deti aj vykŕmiť, a potom aj zjesť. Ale, ako to už v rozprávke býva, všetko sa dobre skončilo. Ježibaby z perníkovej chalúpky deti nakoniec nezjedli, ale ich iba nakŕmili perníčkami,“ povedal Ján Štunda.

Prítomné deti boli svedkami aj čertovských zásnub, Lucifer požiadal o ruku kr

ásnu čerticu. Na konci cesty rozprávkou plnej zábavy a prekážok, deti dostali sladkú veľkú kráľovskú odmenu. Pre organizátorov a účinkujúcich boli odmenou obrovské úsmevy na tvárach všetkých detí. Z celodenného podujatia si deti odnášali  príjemné rozprávkové zážitky, na ktoré budú dlho spomínať. “Tento ročník, čo sa týka plynulosti aj scenára bol jeden z najlepších,“ dodal Maroš Demko, riaditeľ Zemplínskeho múzea v Michalovciach.          
                                   (mk)



Uverejnené: 02.07.2010 10:57:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.