files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Postava piateho fortunaligového kola verí v ďalšie víťazstvá

Dlhých 459 minút, čo je skoro päť zápasov, čakali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v ligovej súťaži na strelený gól. Naposledy ho zaknihovali ešte v lanskej sezóne, v tejto až do soboty gólovo mlčali. Prvýkrát sa podarilo v tomto smere prehovoriť v sobotu v piatom kole Fortuna ligy v Trenčíne Martinovi Koscelníkovi. A jeho slovo zaznelo naozaj poriadne, keďže dve presné trefy, konkrétne presné hlavičky, znamenali prvé víťazstvo Zemplínčanov v tejto sezóne, keď na Sihoti triumfovali po výsledku 2:1.

Naposledy v doraste

Michalovčania po štyroch kolách okupujúci s jedným bodom jedenástu priečku sa pod hradom Matúša Čáka museli od začiatku brániť útokom „hladných“ Trenčanov. Tí búšili do pevných michalovských hradieb, ktoré podržal v prvom dejstve viackrát aj brankár Kira. V druhom sa už viac začali osmeľovať aj Zemplínčania. Tým vyšli dve kontry v priebehu piatich minút, pri ktorých bola dvakrát presná koncovka Martina Koscelníka. „Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký zápas. To sa aj potvrdilo. Trenčín začal aktívne, my sme však dobre dodržiavali taktiku a nakoniec sme boli veľmi efektívni. V predchádzajúcich zápasoch sme mali šance, ktoré sme nevyužili, teraz sme dvakrát skórovali z dvoch príležitostí,“ podotýka spolu s brankárom Kirom, hlavný strojca michalovského prekvapenia na Sihoti. Mimochodom, obaja sa dostali aj do zostavy kola Denníka Šport, Koscelník bol dokonca označený za postavu kola. Odchovanec humenského futbalu si musel dlhšie zaspomínať, kedy naposledy v ligovom zápase mieril do siete presne dvakrát. „Bolo to asi ešte v doraste, v seniorskom tíme sa mi to nepodarilo,“ dodáva dvadsaťdvaročný Martin Koscelník.

Martin Koscelník na Sihoti zažiaril dvoma gólmi

Víťazstvo už potrebovali

Michalovčania si tak v piatom kole konečne otvorili gólový účet. Síce trošku prekvapujúco na pôde účastníka predkola Európskej ligy, no tri body tešia o to viac. „Už sme potrebovali zabodovať naplno a aj skórovať. Mrzí nás hlavne domáci duel s Prešovom, kde nám to nebolo súdené. Tréneri teraz urobili nejaké zmeny v zostave, čo sa asi vyplatilo. Sme radi za toto víťazstvo, pretože ako hovorím, už sme ho potrebovali,“ konštatuje Martin Koscelník, ktorý verí, že „žlto-modrých“ triumf z Trenčína nakopne aj do ďalších zápasov. Už v sobotu o 19.00 hod. hostia Zlaté Moravce a aktuálne štvrtý tím tabuľky určite nepríde k Laborcu s porazeneckou náladou. V lete sa tam udiali viaceré zmeny. Káder majú určite silnejší, ako mali na jar. Majú skúsenosti tak vzadu, ako aj vpredu. Ja však verím, že budeme opäť efektívni a budeme pokračovať v strieľaní gólov.“

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2017 13:48:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.