files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žofčák o hľadaní pohody, Černák o „selfie“

Dlho očakávaný prvý domáci duel futbalistov MFK Zemplín Michalovce nedopadol pre nich podľa predstáv. Po deviatich mesiacoch sa „žlto-modrí“ predstavili na už vyhrievanom trávniku, ktorý sa hotovali pokrstiť troma bodmi. Po prehre s Tatranom Prešov 0:1 sa im to nepodarilo, navyše, okrem víťazstva od začiatku sezóny čakajú na strelený gól, ktorý aktuálne v lige nestrelili už 394 minút!

Tretíkrát už riešil situáciu inak

Oveľa väčšia spokojnosť bola po východoslovenskom derby v tábore Tatrana. Ten síce doma dvakrát chytil „latu“, keď prehral so Slovan Bratsilava 1:5 a Nitrou 0:4, no vonku je stopercentný. Po Žiline (3:2) si tentoraz odviezol tri body aj z Michaloviec. „Myslím si, že celý duel sme boli lepším tímom. Mali sme viac šancí a jednu som dokázal premeniť,“ konštatuje jediný strelec zápasu, dvadsaťročný Roland Černák. Ten v 53. minúte využil zlú michalovskú ofsajd pascu a po tom, čo obišiel aj brankára Bieszczada už nemal problém skórovať. Odchovanec trebišovského futbalu mohol skórovať už v prvom dejstve, v dvoch šanciach ho ale vychytal brankár Zemplínčanov. V treťom prípade ale už nemal nárok. „Michalovčania urobili chybu. Peťo Katona mi poslal parádnu loptu do behu. V tých prvých dvoch šanciach som sa trochu unáhlil. Teraz som to urobil inak a vyšiel z toho gól,“ smeje sa Roland Černák.

Po góle nechýbalo selfie

Prešovčania v tejto sezóne predvádzajú diametrálne iné výkony ako na jar lanskej sezóny. „Doma“ v Poprade sa im síce nedarí, no zo zápasov vonku majú plný počet bodov. A to podotýkame, že Tatran v lanskej sezóne vonku ani raz nevyhral... „My sa snažíme aj doma hrať dobre. Ani proti Nitre sme nehrali zle, no po ich prvom góle sa to zlomilo,“ podotýka útočník, ktorému sa v Michalovciach veľmi darí. Ešte v drese Dunajskej Stredy sa tu presadil v ligovom zápase, dvakrát aj pri súboji devätnástok, teraz pridal už štvrtý gól na štadióne Zemplína. „Keďže pochádzam z neďalekého Trebišova, na tomto trávniku sa cítim ako doma. Na tribúne nechýba rodina, kamaráti, je to ako doma. Po strelenom góle som utekal k tribúne, kde som si dokonca urobil selfie,“ dodáva s úsmevom na perách Roland Černák.

Čakanie na prvý gól sa neočakávane predĺžilo

Horšie sa hodnotilo východoslovenské derby Michalovčanom. Tí nepodali dobrý výkon. V obrane urobili viacero individuálnych chýb, ktoré mohli Prešovčania potrestať už v prvom polčase. Čo sa týka stredu poľa, v ňom viazla súhra, Zemplínčania viacero situácii riešili zbrklo a zle. K ofenzíve sa radšej ani netreba vyjadrovať, keďže jedna priama strela na bránu je proti najhoršej obrane v lige pramálo. „Hrali sme strašne“, rozhovoril sa kapitán Michalovčanov Igor Žofčák, ktorý len ťažko hľadal slová. „Počas celého zápasu sme nemali jednu čistú šancu. Strácali sme veľmi ľahké lopty, čím sme súpera posielali do rýchlych protiútokov, v ktorých je silný. My sme hrali iba po šestnástku, nevypracovali sme si žiadnu šancu. Prehrali sme zaslúžene. Chceli sme po prvýkrát v sezóne tri body, no podali sme zlý výkon a zostávame s prázdnymi rukami.“

Jediným pozitívom návrat na vlastný štadión

Michalovčania si tak na prvý tohtosezónny gól a víťazstvo musia ešte počkať minimálne do piateho kola, v ktorom sa predstavia v Trenčíne. „Musíme zlepšiť všetko. Neviem, či sme boli premotivovaní, alebo čo. Jednoducho sme robili ľahké chyby, po ktorých nám prestala fungovať hlava a už to bolo zlé. Musíme nájsť pohodu z minulej sezóny,“ pokračoval v hodnotení nevydareného derby michalovský kapitán. Ten jediné pozitívum našiel v tom, že bez siedmych dní po deviatich mesiacoch sa Michalovčania konečne vrátili na vlastný štadión. „To nás môže tešiť ako jediné. Ak chceme, aby ľudia chodili na zápasy aspoň v takom počte, ako teraz, musíme pridať. Proti Prešovu sme ich totiž veľmi sklamali.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.08.2017 10:01:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.