files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Konečne triumf v Rijeke, Michal Puškár zvíťazil v Chorvátsku

Konečne sa to podarilo, Michal Puškár (SG FIX racing) po triumfe na Pannonia-ringu dokázal konečne prvýkrát vo svojej kariére zvíťaziť aj na okruhu Grobnik v Rijeke, v rámci piateho podujatia profesionálneho motocyklového šampionátu - UEM Alpe Adria road racing.


V minulosti tu mnohokrát siahal na víťazstvo, ale vždy ho od neho delila desatina, dve desatiny či päť stotín sekundy. Smolu na tomto okruhu sa však podarilo prelomiť počas tohtoročného podujatia už v sobotňajšej kvalifikácií. Za  premenlivého počasia získal v tejto sezóne svoju piatu pol-postion v triede 125SP, ktorá bola aj najpočetnejšou zo všetkých. Druhý skončil Alex Rizzo (I), ktorý je zvlášť silný na tomto okruhu aj vzhľadom k podpore priamo z továrne Aprilia. Prvý rad na štarte doplnili  Nicolo Trevisan (I) a domáci Renato Novosel. Nedeľné preteky, ktoré sa jazdili  za daždivého počasia, boli mimoriadne dramatické.

Poradie sa neustále menilo a nebola núdza aj o kolízie, ale nakoniec sa náš jazdec mohol tešiť z prvého víťazstva  vo svojej kariére na tomto náročnom okruhu a diváci si vypočuli slovenskú hymnu. Za nim došla skupinka tvrdo bojujúcich súperov, ktorí strácali niečo vyše sekundy, všetci štyria dojazdili v rozmedzí 0,3 s.

Michal Puškár: ,,Je to niečo fantastické, zvíťaziť tu v Chorvátsku. Bolo to veľmi dramatické, ale nakoniec som rád že sa podarilo vyhrať. Chcel by som poďakovať svojmu otcovi za odvedenú prácu, motocykel išiel vynikajúco. Taktiež ďakujem majiteľovi tímu, sponzorom a všetkým fanúšikom za podporu. Všetkých pozývam na domáce podujatie na Slovakiaring, ktoré sa jazdí budúci víkend. “

                   (mp)

 



Uverejnené: 30.06.2010 14:53:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.