files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zlyhanie vo finálnej fáze a gól z ofsajdu ich stáli lepší výsledok

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v prvom kole Fortuna ligy nebodovali. Na ihrisku Spartaka Trnava síce hrali s domácim favoritom v strede poľa vyrovnanú partiu, no nedokázali sa presadiť vo finálnej fáze. Na druhej strane, „Bíli andeli“ si v koncovke počínali lepšie a nebyť brankára Bieszczada, mohlo byť ich víťazstvo výraznejšie ako 1:0.

Gól z ofsajdu

Michalovčania nezachytili úvod zápasu. Hneď v prvých sekundách síce gólovú šancu nevyužil Stanislav Danko, potom ale prišli chvíle domáceho Spartaka, ktorý sa najskôr zastreľoval novými posilami Čanturišvillim a Eghom, a v piatej minúte udrel ďalším novicom Štefanom Pekárom. „My sme mali prvú šancu, ktorú sme nevyužili, súper áno...,“ povzdychol si tréner Anton Šoltis, podľa ktorého slov ale gól Spartaka platiť nemal. „Pomohli sme im našou ľahkou chybičkou. Po vzhliadnutí videa ale podľa mňa išlo o jasný ofsajd, takže gól platiť nemal. Chyby takéhoto formátu by sa v najvyššej súťaži stávať rozhodne nemali. Inkasovaný gól nás trošku zabrzdil, no chlapcom nemám, čo vytknúť. Hrali obetavo, s favoritom držali krok. Opäť sme doplatili na finálnu fázu, kde sme potrebovali viac kľudu či agresivity, aby sme to dotiahli do gólovej šance. Po hernej stránke to podľa mňa bol vyrovnaný zápas, súper ale dal gól, my nie a preto vyhral.“

Podľa Antona Šoltisa trnavský gól platiť nemal

Negatívom finálna fáza

Práve finálna fáza a koncovka sa zdali v sobotu najväčším problémom Michalovčanov. Ukazuje sa, že im chýba v ofenzíve hráč, ktorý by vedel rozhodovať zápasy. „Presne tak, vieme, kde nás tlačí topánka. Musíme ale vychádzať z možností, ktoré máme. Chlapcom naozaj nemám, čo vytknúť. Pracujú na tréningoch, či v samotných zápasoch. Ukázalo sa to aj v Trnave, kde za favoritom nezaostávali. Verím, že každým zápasom to z našej strany bude lepšie a postupne budú chlapci na seba naberať viac zodpovednosti v ofenzíve. Nemáme nejakého typického strelca, verím teda, že sa góly rozložia na viacerých. Možno sa chytí trebárs Bragin, ktorý na to má všetky predpoklady. Treba ale pozerať na to, že to bol iba jeho druhý ligový zápas a že má stále iba devätnásť rokov. Je to mladý chlapec, ktorý vie strieľať góly, no treba mu dať viac času,“ podotýka Anton Šoltis, ktorého zverenci si tak na prvý tohtosezónny ligový gól musia počkať minimálne do druhého kola.

Kushta s tréningovým mankom, Serečin na odchode?

Michalovský lodivod mal starosti už pred samotným zápasom. Španielsky futbalový zväz totiž nevydal povolenie novej posile Josemu Carillovi Mancillovi, ktorý tak nemohol absolvovať ligovú premiéru v „žlto-modrom“ drese. „Nechcem sa na to vyhovárať, ale Mancilla by určite v sobotu v Trnave hral,“ uviedol Anton Šoltis. Tomu ale v „slovenskom Ríme“ chýbali aj ďalší hráči, ako útočník Kushta, či ofenzívny stredopoliar Filip Serečin. „Na Kushtovi je vidno tréningový výpadok. Zo začiatku trénoval iba individuálne, čo sa prejavilo. Dáme mu čas, aby manko dohnal a možno už najbližší zápas pôjde s nami. Čo sa týka Filipa Serečina, je to v takom štádiu, že zatiaľ je tu, no má povolenie hľadať si nový klub. Uvidíme, do akého štádia sa to posunie. Zatiaľ je tu a normálne s nami trénuje,“ pridáva tréner michalovského celku informácie o ďalších hráčoch, čo v sobotu nevybehli na trávnik.

Na domácu premiéru si ešte musia počkať

Zemplínčania tak majú za sebou nevydarenú premiéru vo svojom treťom ročníku v najvyššej súťaži. V druhom kole mali na svojom už vynovenom, vyhrievanom trávniku privítať nováčika z Nitry, no nebude to tak. S Nitrou si totiž kvôli tomu, že sa ešte trávnik celkom neujal, vymenili domáce prostredie a jej hráčov na svojom štadióne privítajú až v trinástom kole. V druhom sa predstavia pod Zoborom. „Mrzí nás to, pretože na domáci duel sa už veľmi tešíme, no ako hovoríte, ešte si na to musíme počkať. Na druhej strane, keby sme hrali doma, zrejme, by sme ihrisku veľmi nepomohli. Je to investícia za niekoľko stotisíc eur, takže treba pozerať aj na tento aspekt. Verím, že fanúšikovia budú trpezliví a na prvý domáci duel s Prešovom nás prídu podporiť v hojnejšom počte. Na tento zápas ale ešte nemyslíme. Najskôr je pred nami Nitra, následne Podbrezová a až potom príde na rad Prešov,“ skonštatoval michalovský kormidelník.

Nitra ho víťazstvom nad majstrom nevystrašila

Najbližší súper Michalovčanov sa postaral o poriadne prekvapenie. Nováčik Fortuna ligy totiž v prvom kole zdolal na vlastnom štadióne majstra zo Žiliny 1:0, keď si jeho víťazstvo prišlo pozrieť 3500 divákov. „Ak sa pýtate, či nás Nitra touto výhrou vystrašila, moja odpoveď je záporná,“ podotýka Anton Šoltis a následne dodáva. „Nitra čakala na prvú ligu dosť dlho a je tam eufória z návratu do najvyššej súťaže. Určite bol prvý zápas obrovskou motiváciou pre každého jedného hráča. Každý jeden siahol na dno svojich síl a keď sa skĺbili viaceré okolnosti v neprospech favorita, prišlo k prekvapeniu. Samozrejme, ich víťazstvo prekvapilo aj mňa. O tom je ale futbal. Loptu je guľatá a nie vždy sa stane, že zvíťazí favorit. Určite sa na tohto súpera dobre pripravíme. Pozitívom je, že od Trnavy sme neboli slabším tímom, musíme ale byť chladnejší v koncovke. Keď sa tak stane, prídu prvé body a víťazstvá.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2017 15:33:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.