files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Žlto-modrí“ zakončili prípravu remízou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prípravu na tretiu sezónu, ktorú odohrajú v najvyššej súťaži. Zverenci trénera Antona Šoltisa v sobotňajšej generálke remizovali v Družstevnej nad Hornádom s ambicióznym druholigistom Lokomotívou Košice 2:2, keď ešte v polčase otočili skóre na 2:1 no vedenie po chybe v obrane neudržali.

Musia byť viac koncentrovaní

Zemplínčania v generálke na ligu nepodali najhorší výkon. Nemali však ideálny vstup do zápasu, keď už v druhej minúte inkasovali po štandardnej situácii. V prvom polčase sa im zásluhou Bragina s Kavkom podarilo otočiť skóre vo svoje prospech. Tesné víťazstvo ale neudržali. Doplatili totiž na viacero nedotiahnutých akcií, za čo ich súper zásluhou Cicmana potrestal v 71. minúte vyrovnávajúcim gólom. „Spokojný som s hernou stránkou, ako aj aktivitou, ktorú sme predvádzali,“ rozhovoril sa lodivod michalovského celku Anton Šoltis, ktorý následne k poslednému prípravnému zápasu svojho tímu dodáva. „Mrzí ma, že sme zaspali úvod duelu. Rýchlo sme inkasovali, čo by sa nám stávať nemalo. Opäť sme boli málo koncentrovaní, čo sa nám vypomstilo nielen pri prvom, ale aj pri vyrovnávajúcom góle. Jednoducho, musíme byť viac koncentrovaní. Sú to detaily, ktoré rozhodujú zápasy. Generálku aj napriek tomu hodnotím pozitívne. Okrem spomenutých dvoch momentov, kde sme inkasovali, sme mali zápas pod kontrolou. Opäť nám však chýbala efektivita. Zápas sme mohli zlomiť na našu stranu už skôr, no naše nevyužité šance držali súpera v hre o lepší výsledok. Verím, že sa z toho všetkého poučíme a majstrovskej sezóne sa nám to stávať nebude.“  

V príprave s jediným víťazstvom

Michalovčania v príprave odohrali šesť zápasov, v ktorých zaknihovali negatívnu bilanciu troch prehier, dvoch remíz a iba jedného víťazstva. Navyše, na novo formujúca sa obrana, z ktorej odišiel jej líder Michal Sipľak (namieril si to do Cracovie Krakov) inkasovala až šestnásť gólov, čo je skoro tri góly na zápas. „Káder sa zatiaľ iba buduje, čomu pripadajú aj výsledky. Odišli od nás traja hráči, prišli piati, takže to musíme formovať na novo. Nová bude predovšetkým obrana. Aj preto pre nás výsledky neboli až také smerodajné. Samozrejme, naším cieľom zostáva vyhrávať zápasy, vyhrávať budeme chcieť aj v lige, no teraz sme sa zamerali predovšetkým na súhru. Verím v to, že keď sme mali nepriaznivé výsledky v príprave, v lige to môže byť opačne,“ zdôrazňuje Šoltis, ktorý na lavičke MFK Zemplín Michalovce načne svoju druhú sezónu v pozícii lodivoda tímu z najvyššej súťaže.

Návrat Kushtu, začnú s tým, čo majú k dispozícii

Aj keď sa počas minulej jari hovorilo, že káder by opustiť nemal skoro nikto, opak bol pravdou. V tíme totiž po minulej sezóne skončila dvojica Tomáš Sedlák a Adrián Leško (obaja zarezávajú v Prešove), ku ktorým sa následne pridali aj traja hráči základnej zostavy Patrik Macej (Dunajská Streda), Michal Sipľak (Cracovia Krakov) a Kristi Qose (Ružomberok). Utrpela teda defenzíva, kde prišlo k posilneniu vo forme bieloruského krajného obrancu Sviarčinského, španielskeho stopéra Carilla a ďalšieho stopéra Ladislava Šostáka, ktorý v lanskej sezóne patril v drese Bardejova k najlepším defenzívnym hráčom druhej ligy. Tréner Šoltis sa potešil návratu odchovanca Miroslava Božoka, no a v posledných dňoch sa vyformovalo aj ďalšie ročné hosťovanie albánskeho útočníka Kushtu. „Ešte stále je to otvorené. Prestupový termín je až do konca augusta, takže sa budeme snažiť dopĺňať káder aj po začiatku sezóny. Musíme ale pozerať aj na ekonomiku klubu. Zatiaľ začneme s tým, čo máme a uvidíme, ako sa to všetko bude vyvíjať. Nie je vylúčený príchod dvoch hráčov, no ako som už povedal, musíme pozerať aj na finančné možnosti klubu,“ dodáva k zmenám v kádri Anton Šoltis.

Výsledky MFK Zemplín v príprave
DVSC Debrecen - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
FC Volyň Luck - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (2:1)
FC Fastav Zlín - MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:1)
Górnik Zabrze - MFK Zemplín Michalovce 3:4 (1:1)
FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2017 14:21:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.