files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Začnú michalovské hokejové kluby sezóny v azyle?

Na michalovskom zimáku momentálne prebieha najväčšia rekonštrukcia za posledných dvadsať rokov. Ako je známe, mesto na ňu dostalo miliónovú dotáciu od Úradu vlády SR, na ďalšie dofinancovanie si chce zobrať úver vo výške 850 000 eur. Keďže však momentálne nikto nevie povedať, kedy budú práce ukončené (oficiálny termín je koniec roka 2017), reálne hrozí, že michalovské hokejové kluby HK Dukla Michalovce a HK Mládež Michalovce budú musieť začať sezóny v azyle. V oboch prípadoch sa spomína hlavne azyl vo vranovskej STD Aréne.

Začnú michalovské hokejovbé kluby sezóny v azyle

„Záväzok dokončenia a dostavby zimného štadióna je do konca roka, no nevylučujem, že to bude aj skôr,“ uviedol po mestskom zastupiteľstve primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorý momentálne nevedel odpovedať na našu otázku, či budú musieť kluby začať sezóny mimo svojho štadióna. „My by sme boli veľmi radi, keby začať mimo svojho štadióna nemuseli. Žiaľ, momentálne to nevieme garantovať,“ zdôrazňuje prvý muž mesta, ktorý sa momentálne chtiac - nechtiac prikláňa skôr k myšlienke, že začnú sezónu v azyle. „Je možnosť aj skoršieho využitia zimného štadióna, teda ešte aj v čase, kedy na ňom budú prebiehať práce. Všetko ale závisí od orgánov, ktoré majú na starosti bezpečnosť práce. Ak by oni súhlas dali, tak za týchto okolností si to viem predstaviť. Na druhej strane, treba brať na zreteľ, že ide o stavenisko a momentálne neviem povedať, či si niekto zoberie zodpovednosť za to, že sa na stavenisku trénuje, či dokonca hrajú majstrovské zápasy.“

Veria v to, že začnú doma

Každopádne možnosť, že HK Dukla a HK Mládež začnú v septembri doma tu je. Hovorí sa o dokončení jednej strany tribúny a takisto aj zázemia pod ňou, ktorá by mohla zabezpečiť aspoň v stiesnených podmienkach fungovanie klubov na štadióne. Čo sa týka prípravy, oba kluby si august už poriešili vo Vranove nad Topľou, kde by mala začať ich príprava na ľade a mali by tam odohrať aj prípravné dueli. V prípade, že by sa sezóna nezačala doma, väčšiu škodu by utrpel HK Mládež Michalovce. Ten má vo svojej štruktúre až desať tímov a v prípade dlhšieho výpadku z domovského stánku by to klub pocítil finančne, ale možno aj výsledkovo. „Veríme, že sa všetko urobí tak, aby sme sezónu ako hovoríte v azyle začínať nemuseli,“ rozhovoril sa prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka, ktorý následne dodáva. „Prípravu už poriešenú v auguste máme. Čo bude potom, to sa ešte nevie. Keby sme museli nejaký mesiac stráviť vonku, určite by to malo vplyv na naše výsledky. Nad tým sa ale teraz nezaoberáme, pretože veríme, že sa to nejako utrasie a začneme doma.“

V Dukle počítajú s oboma možnosťami

Oslovili sme aj zástupcov michalovskej Dukly. V nej ako je známe už dlhší čas vládne bezvládie, pretože predchádzajúci prezident Alexander Černega sa svojej funkcie vzdal a nové vedenie ešte nie je stanovené. Podľa informácii z klubu už mesto oslovilo jeho predstaviteľov s tým, že si na august majú hľadať náhradné riešenie tréningového procesu. Čo sa týka začiatku sezóny ale ešte nepadlo to, kde ju začnú. „Určite by sme radi začínali na vlastnom štadióne, hoci si uvedomujeme, že na istý čas by to zrejme bolo v stiesnených podmienkach. Momentálne pracujeme s oboma možnosťami, teda s tou, že začneme doma, ako aj s tou, že prvé zápasy odohráme, podobne ako tie prípravné vo Vranove,“ píše sa v stanovisku, ktoré nám poskytol klub.

Tak či onak, zatiaľ ešte nevieme povedať, kde začnú michalovské kluby svoje sezóny. V hre je samozrejme azyl vo Vranove, no v Michalovciach dúfajú, že bude aj iné riešenie. Všetko to však závisí od toho, ako rýchlo budú prebiehať práce na štadióne. Tie zdá sa výrazne pokročili, takže možnosť septembrového či dokonca augustového ľadu, je stále reálna. Odpoveď na túto otázku ale dostaneme až o niekoľko týždňov. Dovtedy musia michalovské hokejové kluby pracovať s oboma variantmi, teda s tým, že začnú v azyle, ako aj s možnosťou stretnutí síce v stiesnených podmienkach, no na domácom ľade.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.06.2017 09:47:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.