files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín od utorka aj s Božokom, Qose do Ružomberka?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prvý prípravný duel. Na pôde maďarského prvoligistu DVSC Debrecen prehrali 1:3, keď ich jediný presný zásah zaznamenal po hodine hry Stanislav Danko. Michalovčanom chýbalo viacero hráčov (Turík, Kira, Bragin), káder prejde v nasledujúcich dňoch zmenami.

Nešlo o výsledok ale...

Najvýchodnejší účastník Fortuna ligy si na svoj prvý prípravný duel odskočil za južné hranice do neďalekého Debrecenu. Na pôde účastníka najvyššej maďarskej súťaže síce jeho hráči prehrali hladko 1:3, no tréner Anton Šoltis celkom nespokojný nebol. „Dôležité bolo, že si zahral každý jeden hráč, pretože sme si chceli overiť, na čom momentálne všetci sú a kde majú nedostatky. To bolo vidno hlavne v prvom polčase, kde sa chlapci na ihrisku trochu hľadali. Hrali sme veľa do šírky a v našej hre mi chýbala kolmosť či rýchlosť. Druhý polčas bol z našej strany lepší. Nekládli sme veľký dôraz na výsledok, prvoradé bolo zistiť, na čom momentálne hráči sú. Na druhej strane je škoda, že sme nedokázali viac vyťažiť z chýb súpera, ktorý nám ponúkol tri či štyri gólové šance,“ zdôraznil na margo prvého prípravného duelu tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

 

Jediný gól Michalovčanov v Debrecene zaknihoval Stanislav Danko

 Akútna brankárska otázka

Michalovský lodivod skúšal v Debrecene viacerých nových hráčov, hlavne z dorastu a takisto aj Ukrajinca Ostapa Grosa, ktorý naposledy pôsobil v piatoligových Močaranoch. „Sme stále v hľadaní optimálneho zloženia kádra. Taký bude aj nasledujúci týždeň, kedy prídu na skúšku ďalší hráči. V ďalších týždňoch sa už budeme sústrediť na herný prejav a jeho ladenie,“ podotkol Anton Šoltis, ktorému robí starosti zranenie brankára Kiru.

 

Matúš Kira bude chvíľu kvôli výronu pauzovať

Ten si na tréningu privodil silnejší výron a k dispozícii tak boli iba skúšaní golmani Lukáš Urminský (naposledy pôsobil v Myjave) a rodák z Vranova nad Topľou Denis Barát. „Vyriešenie otázky brankárskeho postu sa pre nás v týchto dňoch stáva prioritným. Tak Urminského, ako aj Baráta chceme sledovať aj v najbližších dňoch. Mysleli sme si, že pri brankárovi máme čas, no život prináša aj takéto situácie. Kira sa zranil a pri takýchto zraneniach sa ešte teraz nedá povedať, koľko bude hráč pauzovať. U neho je momentálne predpoklad dvoch až troch týždňov pauzy. Brankársku otázku chceme vyriešiť v najbližších dňoch,“ dodáva k aktuálnemu problému michalovský kormidelník, ktorého zverenci najbližší týždeň odohrajú až dva zápasy. Vo štvrtok v Užhorode odohrajú duel proti Volynu Luck, no a v sobotu sa ešte pred odchodom na sústredenie do Uherského Brodu predstavia v Bardejove.  

 

Defenzívny univerzál Kristi Qose vraj mieri do Ružomberka

Božok od utorka, Qose do Ružomberka?

V prvom prípravnom stretnutí chýbali viacerí legionári. Rus Vladislav Bragin sa do tréningového procesu zapojil iba v piatok, na stredu je naplánovaný príchod hráčov z gréckeho PAOK Solún. Je však otázne, v akom počte prídu, keďže sa v kuloároch povráva, že defenzívny univerzál Qose je jednou nohou v Ružomberku. „Určite prídu Dimitriadis s Kushtom, uvidíme, či príde aj Qose. Hovorí sa o záujme Ružomberka, uvidíme teda, či sa zapojí aj on. Spolu s nimi by mali prísť na skúšku aj ďalší dvaja hráči z tohto klubu a takisto jeden španielsky stopér. Naďalej hľadáme hráča na post útočníka,“ zdôrazňuje Anton Šoltis, ktorý by mal od utorka v tréningovom procese privítať aj Miroslava Božoka. „S Mirom sme preddohodnutí, takže, keď nezmení názor, mal by sa k nám pripojiť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 25.06.2017 14:29:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.