files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás! Ani jeden nemenil trénera

Trénerský chlebík je v súčasnom športe strašne náročný. Zarábať naň je totiž čoraz ťažšie, keďže takmer vždy si to pri neúspechoch odnesie tréner. Vedia to aj v michalovských športoch, kde v minulosti často prichádzalo k zmenám šéfov realizačných tímov. Prakticky každý rok buď Iuventa Michalovce, alebo HK Dukla Michalovce či MFK Zemplín pristúpili k takejto rošáde. Sezóna 2016/2017 ale bola výnimkou. Trénera nemenil nik z trojice spomenutých klubov!

Zdá sa, že neotrasiteľnú pozíciu má kormidelník Iuventy Michalovce František Urban. Michalovské hádzanárky totiž v posledných troch rokoch pod jeho vedením dosiahli na česko-slovenskej scéne všetko, čo mohli a ešte iba 31-ročný kormidelník sa tak za tento čas mohol so svojim tímom tešiť z deviatich trofejí. V Iuvente teda nemali dôvod na zmenu. Aj preto v týchto dňoch prišlo predĺženie kontraktu s úspešným lodivodom. Pred Iuventou sú ale ďalšie výzvy. Uvidíme, ako sa aktuálny slovenský majster, víťaz Slovenského pohára či držiteľ primátu v spoločnej súťaži WHIL popasuje s tým, že v novej sezóne bude jeho káder oslabený o viaceré legionárky, ktoré po tejto sezóne skončili.

František Urban získal za tri sezóny deväť trofejí...


... predĺženie jeho kontraktu teda prišlo zaslúžene

Zmeny na poste šéfa realizačného tímu sa často robili aj v michalovskej Dukle. Až v jej piatej sezóne po návrate do prvej ligy prišla situácia, kedy na horúcom trénerskom kreslo vydržal celú sezónu jeden lodivod. Ním bol Miroslav Ihnačák. V predchádzajúcej sezóne ho napodobnil Peter Tirpák, no a spomenutá dvojica koučovala Duklu aj v minulej sezóne, kedy opäť neprišlo k zmene trénera. Miroslav Ihnačák sa tak stal prvým trénerom, ktorý vydržal v Dukle celú sezónu hneď dvakrát, no podotýkame, že nie v rade. Na druhej strane, práve u hokejistov bol v sezóne 2016/2017 najväčší dôvod na nespokojnosť, keďže vojaci nesplnili stanovený cieľ - postup do baráže o Tipsportligu.

V kuloároch sa povráva, že Duklu aj v novej sezóne povedie Miroslav Ihnačák

K zmene na poste lodivoda neprišlo ani v MFK Zemplín Michalovce. A ani tu na to nebol dôvod. Začínajúci kormidelník Anton Šoltis, ktorý v Michalovciach predtým pôsobil ako asistent buď Ondreja Dudu staršieho alebo Stanislava Grigu, už dokonale poznal prostredie v mužstve pri Laborci a možno aj preto sa vyhlo jeho družstvo hlavne v jesennej časti zakopnutiam. Po udalostiach v závere roka 2016, kedy po odstúpení Myjavy bolo jasné, že nikto nevypadáva, sa trénerská zmena ani nečakala. Michalovčania nakoniec obsadili ôsme miesto, dostali sa do semifinále Slovnaft Cupu, takže dôvod na zmenu nebol ani tu a aj Anton Šoltis sa dočkal novej zmluvy. Mimochodom, tento rodený Košičan je prvým slovenským trénerom, ktorý v MFK Zemplín Michalovce od začiatku nového milénia vydržal celú sezónu...

Anton Šoltis doviedol mužstvo k historickému ôsmemu miestu a do semifinále Slovnaft Cupu...


... tiež tak zaslúžene došlo k predĺženiu kontraktu

Od návratu michalovskej Dukly sa tak stalo prvýkrát, že ani jeden z tímov hrajúcich na vrcholovej úrovni v Michalovciach nemenil trénera. Tak v Iuvente, ako aj v Dukle či MFK Zemplíne ostali rovnakí tréneri počas celej sezóny 2016/2017. A ďalšia premiéra sa ešte iba chystá. Keďže František Urban v Iuvente a Anton Šoltis v MFK Zemplín predĺžili kontrakty, a v kuloároch sa povráva, že Duklu aj v novej sezóne povedie Miroslav Ihnačák, po prvýkrát nastane situácia, že tri najlepšie michalovské tímy povedú na začiatku nastávajúcej sezóny rovnakí tréneri, ktorí začínali aj v predchádzajúcej sezóne.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2017 18:25:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.