files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto si na dofinancovanie rekonštrukcie zimného štadióna berie úver

Na utorkovom Mestskom zastupiteľstve sa v Michalovciach okrem iného prejednával aj úver, ktorý si mesto chce zobrať. Ten je nutný, pretože prestavbu či rekonštrukciu zimného štadióna nemôže samospráva financovať iba z jedného milióna, ktorý dostala od Vlády slovenskej republiky. Aj preto bol na zastupiteľstve predmetom nový úver vo výške 850 000 eur. Z toho by sa 650 000 eur malo prefinancovať do konca roka 2017, zvyšných 200 000 eur do konca februára 2018.

Už od začiatku bolo jasné, že michalovská samospráva bude musieť na rekonštrukciu „zimáka“ použiť aj vlastné prostriedky. Nakoniec sa to rozhodla financovať úverom, ktorý jej v utorok schválilo Mestské zastupiteľstvo. „Vedeli sme od začiatku, že získané finančné prostriedky od vlády stačiť nebudú. Keďže sme sa vlastné zdroje rozhodli použiť na niečo iné, na dostavbu, či rekonštrukciu zimného štadióna si chceme zobrať úver,“ skonštatoval primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Práce na zimnom štadióne momentálne prebiehajú vo vnútri...

Obnova elektroinštalácie a rozvodov

Rekonštrukcia, či ako by to chcel niekto počuť, dostavba zimného štadióna, prinesie navýšenie finančných prostriedkov. Môžu za to rekonštrukcia elektroinštalácie či rozvodov, s ktorými sa najskôr nepočítalo a neboli ani v pláne prác. Čas ale ukázal, že nutnú rekonštrukciu potrebujú aj tie. Aj preto dochádza k navýšeniu rozpočtu rekonštrukcie. Otázkou ale je, či sa to pri veku štadióna nedalo predpokladať? „Samozrejme, dalo sa to predpokladať,“ podotýka Viliam Zahorčák a následne k tejto téme dodáva. „My sme verili, že elektroinštalácia a rozvody sú v lepšom stave. Navyše, viete dobre, že sme nemali dostatok finančných prostriedkov, takže v úplne prvej fáze sme hľadali to najekonomickejšie riešenie. Dnes, keď už externé peniaze máme a verejná súťaž je už skončená, opäť musíme reagovať. Povedali sme si, že ideme do toho a rozhodli sme sa pre spomenutý úver, ktorý by mal pokryť už celú rekonštrukciu zimného štadióna, teda aj s tými nedostatkami, na ktoré sme prišli neskôr.“

... aj vonku

Začnú kluby sezóny v azyle?

Michalovský „zimák“ momentálne „čelí“ stavebným čatám a strojom, ktoré učiňujú jeho rekonštrukciu. Jasný však stále nie je časový harmonogram stavebných prác, čo spôsobuje problémy michalovským hokejovým klubom. „Práce majú jasne stanovený harmonogram. Po demolačných prácach, odstránení sedačiek a prácach v šatniach či iných priestoroch, kde sa ukázali aj ďalšie problémy, bude teraz prevažne riešené vnútro štadióna. Na rade sú práce, ktoré predchádzajú osadeniu sedačiek a peniaze z nového úveru budú použité aj na natretie podstrešnej konštrukcie. Medzitým môžu prebiehať práce v šatniach, či hygienických zariadeniach, či na chodbách. Momentálne prebiehajú práce aj vonku. Tie súvisia s opláštením celého objektu,“ zdôrazňuje primátor Michaloviec. Ten momentálne ešte nevie povedať, kedy by mali byť práce ukončené. „Záväzok je do konca roka, no nevylučujem, že to bude aj skôr,“ dodáva Viliam Zahorčák. Tak, či onak, konečne je jasné, že zimný štadión sa dokončí. Stále ale jasné nie je, kedy budú stavebné práce dokončené. Termín 31. december spôsobuje vrásky na čele činovníkom hokejových klubov v Michalovciach, ktorí momentálne súperia aj s otázkou. Začnú svoje sezóny v azyle?

Peter Brendza



Uverejnené: 20.06.2017 15:30:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.