files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blíži sa hokejbalový sviatok vo Vranove

Už o necelé dva týždne, konkrétne od piatka 30. júna do nedele 2. júla, sa v novom vranovskom hokejbalovom stánku uskutoční druhý ročník hokejbalového turnaja pod názvom Vranov Cup. Chýbať nebudú viaceré známe tváre, dokonca do Vranova zavítajú aj dvaja majstri sveta. Predzvesťou hokejbalového sviatku bude mládežnícky turnaj, ktorý sa odohrá už túto sobotu 24. júna.

Na východnom Slovensku kvalitný hokejbalový turnaj chýba. Aj preto sa organizátori už druhý rok snažia práve do Vranova nad Topľou sústrediť celú východoslovenskú špičku. „Áno, máte pravdu, takýto turnaj na východnom Slovensku chýba a aj preto to chceme zmeniť,“ rozhovoril sa jeden z dvoch organizátorov Vranov Cup Branislav Štefan, ktorý následne dodáva. „Ďalším dôležitým faktorom je, že práve vo Vranove vyrástol krásny hokejbalový stánok a je škoda ho nevyužiť. Naším cieľom je ukázať tento krásny šport na východnom Slovensku a prilákať tak k nemu viacej mladých.“

Zaujímavá finančná odmena

História Vranov Cup siaha do minulého roka, kedy sa po prvýkrát takýto turnaj uskutočnil. „Ako som už povedal, chceli sme tento šport priblížiť ľudom na východe Slovenska. Našou snahou je každý rok zvyšovať jeho úroveň. Rozbehli sme facebookové konta, našli nových partnerov, peniaze nám pridalo aj mesto. Turnaj teda bude mať vyššiu úroveň,“ poznamenal Branislav Štefan, podľa ktorého slov sa účastníci môžu tešiť aj na zaujímavé odmeny. „Cena pre víťaza bude putovný pohár a 500 eur, čo je určite viac ako zaujímavé. Druhý tím dostane 300 eur a tretí 200 eur. Čo sa týka turnaja U14, každý účastník dostane tričko a medailu, no a pre víťazov sú pripravené poháre,“ uvádza organizátor turnaja. My len dodajme, že detský turnaj sa dohrá už túto sobotu, 24. júna.

Aj s dvoma majstrami sveta

Turnaj po premiérovom ročníku naberie grády. Tentoraz sa ho zúčastní až desať tímov, zväčša z východu Slovenska. „Systém bude jednoduchý. Družstvá rozdelíme žrebom do dvoch základných skupín a potom príde na rad play-off,“ podotýka Branislav Štefan, ktorý bol v minulosti slovenským reprezentantom v tomto športe a dokonca sa tešil aj zo zisku titulu majstra sveta. Mimochodom, Slovensko v súčasnosti patrí k absolútnej špičke v tomto športe. Prednedávnom sa v českých Pardubiciach muži stali po tretíkrát v rade majstrami sveta. A dvaja z kádra sa dokonca predstavia vo Vranove. „Teraz ešte nechcem prezrádzať ich mená. Okrem nich sa diváci môžu tešiť aj na viacerých hráčov známych z prvej či druhej hokejovej ligy,“ uviedol Branislav Štefan, v súčasnosti hráč extraligového Svidníka.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.06.2017 21:00:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.