files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najkratšia noc roka v znamení ohňa a mágie

Silné emócie podfarbené ľudovou mágiou prináša ďalšie z TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita - Jánske ohne nad Šíravou. V sobotu 24. júna 2017 symbolicky otvorí svoje brány ďalší ročník festivalu tradícií, zvykov, tajomných príbehov, histórie a čarov najpôsobivejšej noci v roku – noci svätojánskej.

„Už tradične podujatie odštartuje výstup na Viniansky hrad. Temným lesom návštevníkov prevedú šermiari z hradnej posádky a na hrade ich privíta kastelán s grófom Drughetom, ktorý predvedie čarovanie a kúzla“, približuje program výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Na tých, ktorí vystúpia na hrad, čakajú remeselníci, malé občerstvenie a ochutnávka vín v hradnej pivnici.


Ani na brehu Vinianskeho jazera nuda nebude
Plstenie, tkanie, drevorezba, práca s kožou a výroba bičov, paličkovaná čipka, rohovina, slamienkárstvo, výrobky z medu, výroba šperkov či  ručné dekorácie. V uličke remesiel sa budú remeslá nielen predvádzať, ale niektoré si návštevníci budú môcť aj vyskúšať a na pamiatku si kúpiť ručne vyrobený suvenír. Sobranecké Gitarové múzeum prenesie časť svojich unikátnych zbierok priamo na breh jazera a o dobrú náladu detí sa postará maľovanie na tvár, jazda na koni, skákací hrad, kolotoče alebo živé zvieratká na minifarme. Tí najšikovnejší si určite vyskúšajú aj plieskanie bičom.

Svätojánsky večer v duchu tradícií
Hladní návštevníci okrem tradičného občerstvenia budú ochutnávať aj dobovú stredovekú kuchyňu. „Každý, kto bude mať záujem, môže vyskúšať účinky svätojánskeho nápoja lásky, ale tiež vinianskych vín. Romantická bude aj večerná plavba po Vinianskom jazere,“ láka na podujatie starosta obce Vinné Marián Makeľ. Zvyky magickej svätojánskej noci u našich severných susedov predvedie folklórna skupina Kresy z Lubaczówa a po zotmení sa rozhorí tradičná jánska vatra. Záver podujatia prinesie príjemne a citlivo spracovaný slovenský folklór aj v spojení s hudobným žánrom world music a etno nástrojmi z rôznych kútov sveta. O to sa postarajú hudobné skupiny Družina a Spod Budína.

Ponuka atraktívnych zliav na celý víkend
Pre všetkých návštevníkov sú aj tento rok pripravené zľavnené turistické ponuky, ktoré platia počas posledného júnového víkendu. Využiť sa dajú v Hipocentre v stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, na plavbu výletnou loďou Zemplín alebo na tenisových kurtoch v stredisku Hôrka.

Tlačová správa




Uverejnené: 19.06.2017 09:55:38 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.