files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský zimák v prestavbe, hrozí začiatok sezóny inde?

Už tretí mesiac prebieha dlhoočakávaná rekonštrukcia, či ako by to chcel niekto počuť, dostavba michalovského zimného štadióna. Stavebná čata sa momentálne sústredí prevažne na búracie práce, no keďže v najbližších dňoch by sa mali začať aj tie stavebné, prvé zmeny by sme si mohli všimnúť už v najbližších týždňoch. Ako je známe, koniec prác je naplánovaný na záver roka 2017, kedy by už mal byť „zimák“ dokončený z vnútra aj z vonku.

„V súčasnosti sú zrealizované búracie práce v sociálnych zariadeniach na tribúne „A“ a „B“ pre verejnosť, opravy a maľby stropov v komunikačných priestoroch na tribúne „B“, zdemontované sedadlá na obidvoch tribúnach, demontáž obvodového plášťa a príprava pre nátery oceľových konštrukcií,“ uviedla pre náš portál vedúca odboru komunikácie na Mestskom úrade Iveta Palečková. Tá nás následne informovala aj o pláne prác na nasledujúce obdobie. „Pokračovať sa bude v búracích prácach, montáži oceľovej konštrukcie pre podhľady v hygienických zariadeniach, opravách stupňov pre sedadlá a na rad príde aj strecha nad hracou plochou, či náter podstrešnej oceľovej konštrukcie a debnenia,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu.

Ako je známe, mesto Michalovce dostalo na dostavbu či rekonštrukciu štadióna od Úradu vlády SR rovný milión eur. Ten ale nebude dostačujúci na celú stavbu a približne rovnakú sumu musí ešte magistrát zohnať. „Už pri začiatku stavieb sme vedeli, že milión eur stačiť nebude. Usilujeme sa preto získať ďalšie finančné prostriedky z externých zdrojov. Celková rekonštrukcia si bude vyžadovať približne dva milióny eur. Mesto zabezpečí jej dofinancovanie aj z vlastných finančných prostriedkov,“ podotýka Iveta Palečková, podľa ktorej je jednou z možností aj dofinancovanie prestavby prostredníctvom úveru. Kuvičie hlasy hovoria o tom, že kvôli rekonštrukčným prácam môžu byť narušené začiatky sezón oboch michalovských hokejových klubov. Podľa hovorkyne mesta je ale odpovedať na túto otázku predčasné. Všetko je to totiž na dohode medzi zhotoviteľom stavby, mestom a klubmi HK Dukla Michalovce a HK Mládež Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.06.2017 14:56:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.