files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako azyl pre VSS Košice prichádzajú do úvahy Michalovce

V nedávno skončenej jarnej časti sezóny 2016/2017 futbaloví priaznivci v Michalovciach nevideli ani jeden ligový zápas. Mohla za to nedostatočná infraštruktúra štadióna, konkrétne vyhrievanie trávnika, ktoré implementujú iba v týchto dňoch. Zdá sa ale, že v budúcej sezóne by sme pri Laborci mohli vidieť až dva tímy. Okrem domáceho MFK Zemplín by svoje domáce dueli mohli v Michalovciach odohrať aj hráči nováčika súťaže VSS Košice. Má to však jednu podmienku. Košičania musia dostať licenciu na štart vo Fortuna lige, ktorú ešte v rukách nemajú a kvôli finančných podlžnostiam z minulosti možno ani mať nebudú.

Štadión v Čermeli nespĺňa momentálne až štyri podmienky ÚLK...

V stredu 7. júna prebehla kontrola štadióna v Čermeli, ktorý nespĺňa prísne podmienky Únie ligových klubov. Hovorí sa o neexistujúcom vyhrievanom trávniku, nedostatočnej intenzite umelého osvetlenia (limit pre najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž hovorí o intenzite minimálne 1 200 luxov, v Čermeli je podľa dostupných informácií na úrovni 900 luxov), chýbajúcom turniketovom a nevyhovujúcom kamerovom systéme. Aj preto Košičania sondujú, kde by mohli v prípade neudelenia výnimky na štadión hrávať. Momentálne sú na východe Slovenska spôsobilé tri štadióny. Poprad (tam už ale hráva svoje majstrovské zápasy Prešov), Bardejov (ktorý ale nespĺňa nastavené parametre) a Michalovce. Práve štadión pri Laborci by mohol byť v prípade dokončenia vyhrievania trávnika pre Košičanov najideálnejším riešením. Michalovský štadión certifikát od ULK zatiaľ nemá ale... „Passport ešte nevlastníme, ale do začiatku súťaže by sa tak malo stať,“ uviedol pre Denník Korzár predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík.

...michalovský štadión po implementácii vyhrievania trávnika už áno

Michalovčanov nik z FC VSS v otázke prenájmu štadióna nekontaktoval. Ak by sa tak stalo, Zemplínčania by podľa Laurinčíka s tým nemali problém. „Za prijateľných podmienok pre náš klub by sme sa s nimi vedeli dohodnúť. Pokiaľ viem, tak naši fanúšikovia vychádzajú dobre s košickými, takže tunajšie prostredie by podľa môjho názoru bolo pre nich rozhodne prijateľnejšie než niekde inde.“

Zdroj: Denník Korzár



Uverejnené: 08.06.2017 13:22:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.