files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zlatý žobrák v Michalovciach

Prijmite naše pozvanie a navštívte medzinárodný festival lokálnych televízií - Zlatý žobrák, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. až 10. júna v Košiciach. V tomto roku bude prebiehať už jeho 23. ročník. Novinkou tohto festivalu je, že sa rozširuje do regiónov Košického kraja. Zavíta aj do Michaloviec. V Michalovciach sa budú filmy premietať v stredu 7. júna v kine Centrum v mestskom kultúrnom stredisku. Na festivale sa podieľajú aj lokálne televízie. Za mesto Michalovce to bude TV Mistral. Zlatý žobrák je prvý a najstarší medzinárodný festival lokálnych televízií. Koná sa každoročne začiatkom júna v Košiciach. Prvý ročník sa uskutočnil v roku 1995. Festival je databázou kvalitných lokálnych televíznych programov a zároveň miesto konania podnetných workshopov, prednášok, prezentácií, okrúhlych stolov a diskusných fór. V tomto roku je  na festival prihlásených 280 filmov z 53 krajín. Zastúpenie majú mladí autori, produkčné spoločnosti aj lokálne televízie. Veľkým prínosom festivalu sú nielen filmy, workshopy na závažné témy ale aj možnosť konfrontácie tvorby, či nadviazanie nových vzťahov. V posledných rokoch má festival zaujímavé aj  sprievodné podujatia. Tie sa taktiež okrem samotného premietania filmov uskutočnia v regiónoch.


V našom meste bude sprievodným podujatím  premiéra videoklipu o meste Michalovce z produkcie mladého rapera Tomáša Jaspera Vajdu. Jeho klip o srdci Zemplína bude prezentovaný počas celého dňa pred každým premietaním o 9.00, 11.00, 13.00 hodine, ale aj pred večerným premietaním o 19.00 hodine. Záverečný ceremoniál odovzdávania ocenení v jednotlivých kategóriách bude v sobotu 10. júna v Dome umenia v Košiciach. Ocenenia niektorým víťazom odovzdajú primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný, primátor Michaloviec Viliam Zahorčák a viceprimátor Rožňavy Dionýz Kémeny.

Streda 9:00 hod.  (veková skupina 7-11 rokov)
BODI: psia superstar, Ash Brannon, 2012, animovaná komédia , 80´,  USA –Čína,
Z Bodiho mal byť tradičný strážny pes s pevnou pracovnou dobou a sľubnou kariérou. Namiesto toho vzal gitaru, brnkol do strún a …

Streda 11:00 hod. (veková skupina  12-16 rokov)
Žena ako pieseň, TV Skif, 2003, 7´, Bielorusko
O živote, problémoch a láskach obyčajnej vidieckej ženy.

Ohmatávači, TV B92, 2003, 10´, Srbsko
Sledujme dvoch televíznych redaktorov a ich príbeh o chlebe. Nie sme si v mnohých veciach podobní?

Homo ludis, Pero Pablovič, 2006, 7´, Srbsko
V Jablanici miestni ludia organizujú vidiecke dni „Jablanica 2006“. Tieto vidiecke hry pozostávajú z nasledovných disciplín: konský maratón, ťahanie ťažkých driev volmi  a preťahovanie lanom....

Žiť a spievať, Anna Nemoga-Kolárová, 2007, 26´, Slovensko
Sú pripútaní na vozíček a majú len jeden druhého a HUDBU. Dokument o radostiach a strastiach hendikepovaných súrodencov, ktorých pri živote drží spev

Fish, Saman Hosseinpuor,2015, 4´, Irán
Stará pani chce vymeniť vodu v akváriu, keď sa jej akvárium náhle vyšmykne z rúk a rozbije sa. Čo urobí s rybičkou, keď netečie voda?

Streda 13:00  hod. (veková skupina 16-19 rokov)
Na východ od raja, Asociácia Carmen, 2013, 13´, Francúzsko,
Krátky dokument z 19. medzinárodného filmového festivalu lokálnych televízií (Košice 2013) očami francúzskeho účastníka.
Dlhovlasí chlapci, Agnes Dimun, 2011, 25´, Slovensko
Dokument venovaný dlhým vlasom ako životnému štýlu a filozofii, histórii a sociálnym skupinám.

Film skutočných mužov, Nebojsa Slijepčevič, 2012, 12´ Chorvátsko
Situácia v krajine je vážna- pištole a pušky sú v každej ruke. Koncentrácia zbraní dosiahla kritický bod. Aj ten najmenší incident môže ukončiť tento krehký mier! Jeden nervózny prst na spúšti môže začať nezastaviteľný chaos.
Humoreska, Diana Deleanu, 2007, 20´, Rumunsko
Film poeticky vykresľuje grotesknú situáciu, kedy sa ľudia na sklonku života zosobášia, kvôli tomu, aby si finančne pomohli.

Streda 19:00 hod.

Mamarosh, Momčilo Mrdaković, 2013,  110´, Srbsko
Premietač filmov v strednom veku stále žije so svojou matkou v Belehrade. Je horlivým fanatikom filmu a žije celkom spokojne v spoločnosti svojej matky. Po bombardovaní Srbska vojskami NATO sa z oboch stávajú utečenci.  Po pomerne surrealistickej ceste prichádzajú do New Yorku, kde si uvedomuje, že nemôže viac robiť svoju milovanú prácu. Zatiaľčo sa spolu s matkou pokúšajú prežiť, začína sa nový vek digitálneho premietania. Niektoré vyradené projektory mu vnuknú dobrý nápad. Jeho novou životnou misiou sa stáva cestovanie a ukazovanie magického čara skutočného kina.

Tlačová správa



Uverejnené: 05.06.2017 15:04:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.