files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brankárska opora po piatom titule: Keď WHIL, tak jedine v Michalovciach

Za dva roky sa vyprofilovala nielen na brankársku jednotku v klube, ale aj v reprezentácii. Adriana Medveďová sa pred dvoma rokmi vrátila z hosťovania v Prešove a v kádri vtedy našla dve skúsenejšie golmanky, Španielku Raquel Alvarez Lafuenteová a slovenskú reprezentantku Luciu Gubikovú. Tvrdou robotou sa ale dostala na post jednotky, na ktorom potvrdila svoje kvality aj vo finálovej sérii so Šaľou. Aj jej zásluhou Iuventa slávi desiaty majstrovský titul.

Michalovčanky boli vo finálovej sérii so Šaľou favoritkami. Túto pozíciu nakoniec potvrdili, keď vyhrali 3:0 na zápasy. Ľahké to ale nebolo. V dvoch domácich dueloch sa totiž rozhodovalo až v záveroch a prvý museli dokonca rozhodnúť strely z pokutových hodov, keďže v normálnom hracom čase skončil remízou 20:20. „Ľahké to určite nebolo. Šaľa sa na nás dobre pripravila a takisto ukázala svoje kvality. V prvých dvoch zápasoch sme sa potrápili. Mne pripadali ako úplne rovnaké, len v druhom sme strelili viac gólov. Osobne ma teší najviac tretí finálový duel. Úvod sa nám síce nepodaril, no dotiahli sme ho nakoniec do krásneho víťazného konca,“ podotkla Adriana Medveďová, ktorá tentoraz slávila svoj piaty majstrovský titul.

Podľa jej slov sa celá séria lámala hneď v prvom zápase v Michalovciach. „Keby sme pri sedmičkách neuspeli, bol by to určite problém. Som rada, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Pre nás všetky, trénera či divákov to bolo niečo nové. Musíme byť radi, že prvýkrát, čo nás také niečo stretlo, obrátilo sa to na našu stranu,“ uviedla k sedmičkám, v ktorých rozhodla až osemnásta séria. Paradoxne, najvýraznejšie víťazstvo (28:18) dosiahli Michalovčanky v treťom stretnutí pri hranom pri Váhu. „Medzi semifinále a finále bola dvojtýždňová pauza a možno nám ublížilo aj to. Možno sme si mysleli, že doma sa to vyhrá samo, no takto to rozhodne nebolo. V prvých dvoch stretnutiach sme sa nejako rozbiehali a v tom treťom sme im už nedali šancu,“ s úsmevom na perách konštatovala Adriana Medveďová.

Michalovčanky zakončili sezónu už po štvrtýkrát s triple. Okrem Slovenského pohára a majstrovského titulu sa po ôsmykrát tešili aj zo zisku cenného primátu v česko-slovenskej súťaži WHIL. Podotýkame, že to dosiahli bez jedinej prehry a iba s dvoma remízami. „Sezónu musíme hodnotiť pozitívne. V interlige sme stratili iba jediný bod za remízu v Moste. Môžeme byť teda spokojní,“ uviedla dvadsaťpäťročná rodáčka z Banskej Bystrice, pre ktorú bolo v stretnutie v Šali zrejme posledným v drese michalovskej Iuventy. „Som veľmi rada, že sa môžem lúčiť s triplom, ktorý je pre mňa už tretím. Čo sa týka mojej hráčskej budúcnosti, tú vidím jednoznačne v zahraničí. Chcem skúsiť inú krajinu, inú ligu. Keby som mala ostať vo whilke, ostanem iba v Michalovciach,“ dodáva na záver Adriana Medveďová.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.05.2017 14:37:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.