files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý postup v play-off

V predchádzajúcich dňoch sme začali seriál o účinkovaní michalovskej Dukly v jednotlivých sezónach po jej návrate do prvej ligy. Teraz je na rade štvrtá sezóna 2011/2012, v ktorej mali Michalovčania opäť smelé plány. Tie sa napokon sčasti aj naplnili. Viedla k nim ale dlhá tŕnistá cesta, po ktorej ale treba skonštatovať, že sezóna bola úspešná. To bol podklad pre ďalšie zmeny vo vedení klubu. Poďme ale pekne po poriadku...

Michalovský fanklub si zaspomínal na tragicky zosnulého Pavla Demitru

Zápas Dukly si nenechal újsť ani vtedajší tréner futbalistov MFK Zemplín Vlastimil Petržela

Ďalšie zmeny vo vedení

„Žltačková“ sezóna nepriniesla len úspech v podobe postupu do play-off, ale aj viaceré problémy, ktoré sa v jej priebehu vyskytli. Možno aj to malo za dôsledok, že podobne ako pri sezóne 2010/2011 prišlo k personálnym zmenám vo vedení. Na poste športového riaditeľa skončil Richard Mašlanka, ktorého nahradili ako športový manažér Peter Tirpák a nový riaditeľ klubu Július Kmec. Išlo teda o ďalšie zmeny, ktoré urobil vtedajší prezident klubu Milan Mráz.

Richard Mašlanka (vľavo) vydržal po boku Milana Mráza iba necelý rok

Zmeny sa nevyhli ani realizačnému tímu. Novým lodivodom sa stal Miroslav Ihnačák, ktorý bol už siedmym trénerom Dukly od jej návratu do prvej ligy. Za jeho asistenta bol určený Peter Mihaľo, ktorý michalovskú Duklu viedol niekoľko týždňov v jej prvej sezóne v prvej lige. 

Novým lodivodom sa stal Miroslav Ihnačák

Šechného návrat

Zmeny sa nevyhli ani kádru. Oproti minulej sezóne v Dukle nepokračovali viaceré opory. V úvode prípravy chýbali napríklad Juraj Faith, Anton Lezo, Martin Opatovský, či Martin Segľa, ale aj Radoslav Regenda, ktorý sa rozhodol zavesiť korčule na klinec a brankárska opora Róbert Marton. Na druhej strane, káder vystužili obrancovia Maroš Žemba s Danielom Hančákom, ktorí naposledy pôsobili v Spišskej Novej Vsi, z Trebišova do Michaloviec zamierili dvaja členovia elitnej formácie Ivan Králik a Juraj Pavličko, no a po pätnástich rokoch sa do Michaloviec vrátil Miloš Palovčík.

Najväčšou rybou, ktorá uviazla v sieti „vojakov“ ale bol skúsený Richard Šechný. Odchovanec michalovského hokeja, ktorý si zahral na olympiáde v Salt Lake City, či na majstrovstvách sveta, sa tak vrátil na miesto, kde odštartoval svoju bohatú kariéru. „Nastal čas venovať sa trochu viac rodine a hlavne synovi. Mal som aj ponuky zo zahraničia. To by však znamenalo ďalšie odlúčenie od rodiny a to som už nechcel. Preto som sa rozhodol pre Michalovce,“ skonštatoval Šechný pri svojom návrate do rodného hniezda, odkiaľ vyletel pred trinástimi rokmi.

Opäť turbulencie na trénerskej stoličke

Káder sa budoval za pochodu a tak aj vyzerala letná príprava. Výsledkami v nej Michalovčania neohromili, no o to lepší zaznamenali štart do súťaže. Po troch kolách mali na svojom konte deväť bodov a boli na prvom mieste v tabuľke. Následne ale prišli aj prvé zakopnutia. Po dvoch domácich prehrách so Senicou a Bardejovom sa vedenie klubu odhodlalo k zmene na poste trénera. Miroslav Ihnačák tak vydržal na tomto mieste iba jedenásť zápasov. Jeho nástupcom sa stal Branislav Okuliar, no ani on nedokázal z mužstva vytiahnúť to, aký malo potenciál. Prichádzala nervozita. Po víťazstve 1:0 s Trebišovom odišiel Jaroslav Kmiť (ktorý práve zemplínske derby rozhodol z trestného strieľania), po odchode trénera Ihnačáka si nový klub našiel aj Richard Šechný, ktorý odišiel do talianskeho Bozana.

Nástupcom Miroslava Ihnačáka sa stal Branislav Okuliar...

Na druhej strane, káder rozšíril stredný útočník Rastislav Gašpar, ktorý tak skompletizoval trebišovskú légiu skazy z predchádzajúcej sezóny, keď spolu s Pavličkom a Králikom patrili k najlepším formáciám v súťaži. Ani to však nepomáhalo. Družstvo sa síce na začiatku decembra po niekoľkých výhrach vyšvihlo na piate miesto, v závere roka to už ale bolo všetko v starých koľajach. Po prehre 0:2 s Piešťanmi v úplne poslednom zápase roka 2011 si to odniesol tréner Branislav Okuliar, ktorého nahradil Ján Vodila. "Po troch domácich prehrách a hlavne poslednom bezkrvnom výkone, ktorý podali hráči proti Piešťanom, sme museli niečo urobiť. Keďže nemôžeme vymeniť polovicu mužstva, odniesol si to tréner Okuliar. S jeho prácou síce bola relatívna spokojnosť, no my potrebujeme teraz vyhrávať, čo sa nestávalo. Práve preto nastala zmena. Oslovili sme niekoľko potencionálnych trénerov, no voľba padla na pána Vodilu. Od nového kormidelníka si sľubujeme, že do tímu prinesie nový impulz, ktorý naštartuje kabínu k lepším výsledkom," skonštatoval na margo už piatej zmeny na pozícii trénera v priebehu dvoch rokov prezident HK Dukla Milan Mráz. „Či je to veľa, to neviem povedať. Pozriete sa, ja chcem vidieť výsledky a tie teraz neboli. Ako som povedal, niečo sme urobiť museli," dodal prezident HK Dukla. Dúfam, že hráčom nový impulz pomôže a budú napĺňať predstavy klubu," stroho doplnil slová prezidenta klubu odchádzajúci tréner.

... ani ten ale nemal výsledky. Tie sa dostavili až za pôsobenia Jána Vodilu   

Vodila privodil zmenu

Nový rok teda priniesol do Dukly aj nového trénera. Ním sa stal Ján Vodila, pred ktorým stála úloha zobudiť družstvo. Trénerovi naposledy pôsobiacemu v druholigovom Humennom sa to aj podarilo, keď z prvých šiestich stretnutí dosiahol s tímom štyri výhry a nasmeroval tak Duklu k bránam play-off. Po víťazstve 4:1 nad reprezentáciou do 20 rokov v tíme skončil trápiaci sa Juraj Minčák, ktorý bol ťahúňom tímu v predchádzajúcich troch sezónach. Na druhej strane, káder rozšírili Martin Opatovský, Jozef Čierny a z talianskeho Bozana sa vrátil aj Richard Šechný. Zmeny pomohli a Dukla sa tak v pohode, zo šiesteho miesta dostala do play-off.

Juraj Minčák odišiel do Bardejova

Káder ale ešte predtým rozšíril Rastislav Gašpar...

... ako aj navrátilec Richard Šechný

Obrat z ríše snov

Vo štvrťfinále vyraďovacej časti čakal na Michalovčanov veľmi náročný protivník, po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš. „Vojakom“ sa úvod play-off nevydaril. Po prehrách 0:2 a 2:3 museli na domácom ľade odvracať postupové mečbaly Liptákov. A zdalo sa, že sa im to nepodarí. V treťom zápase totiž po šesnástich minútach prehrávali 1:4 a na ich ďalšie účinkovanie v sezóne by si vtedy nevsadil nikto ani deravý groš. Potom však do brány prišiel Tomáš Petro, ktorého pritiahol Vodila z Humenného. Aj jeho zásluhou „vojaci“ otočili na 5:4 a zápas napokon vyhrali 6:5 po samostatných nájazdoch.

 

Michalovčania síce v sérii s Liptovský Mikulášom prehrávali 0:2 na zápasy a v tom treťom 1:4...

Toto víťazstvo ich naštartovalo. Po výhre 6:2 v štvrtom zápase sa muselo rozhodnúť v piatom na ľade Mikuláša, kde už kraľovala Dukla a po výhre 5:2 si jej hráči nielen, že zabezpečili postup do semifinále, ale po prvýkrát od svojho návratu do prvej ligy sa im podarilo vyradiť svojho súpera. „My sme verili v postup aj za nepriaznivého stavu. Trochu mi to pripomenulo sériu Trenčína s Martinom, kde sme takisto prehrávali 0:3 na zápasy, no nakoniec sme to silou vôle a kolektívu otočili,“ poznamenal po postupe do semifinále Martin Opatovský, ktorý tak bol pri druhom takomto obrate v sérii a opäť to bolo s Duklou. „Som veľmi rád, že som sa dostal do brány a ešte radšej, že môžem byť súčasťou tohto tímu. To, že sme otočili takto nepriaznivo vyvíjajúcu sa sériu znamená, že v mužstve je obrovská morálna sila,“ podotkol brankár Tomáš Petro, v play-off prekvapujúca brankárska jednotka „vojakov“.

... nakoniec sa ale tešili z postupu do semifinále

 

Semifinálová séria už taká úspešná nebola. Michalovčania v nej prehrali s Bardejovom hladko 0:3, no aj tak sa táto sezóna zapísala do histórie, keďže „vojaci“ v play-off po prvýkrát prekročili hranicu štvrťfinále. Po tomto úspechu sa rozhodol skončiť na pozícii prezidenta klubu Milan Mráz. Ten tak po štyroch sezónach opustil prezidentskú stoličku, na ktorej ho nahradil Alexander Černega. O tom ale už nabudúce... 

Káder Dukly v sezóne 2011/2012:
Brankári: Zdenko Kotvan, Tomáš Petro, Roman Kurali, Erik Kozárik, Mojmír Božík, Radoslav Brunnsteiner.
Obrancovia: Juraj Kadlubiak, Daniel Hančák, Maroš Žemba, Ivan Boržík, Ľubomír Chovan, Ladislav Mucha, Ján Šeliga, Radovan Petruňa, Peter Konig, Adam Drgoň, Lukáš Jenčo, Patrik Gavura, Lukáš Škrak, Alexander Valentín.
Útočníci: Juraj Minčák, Richard Šechný, Milan Mach, Miloš Palovčík, Miloš Bednár, Juraj Pavličko, Rastislav Gašpar, Martin Slovák, Martin Opatovský, Igor Majeský, Martin Drotár, Ľuboš Fajčák, Martin Kovaľ, Igor Halás, Peter Boltun, Jaroslav Kmiť, Martin Bouz, Filip Macejka, Tomáš Banovský, Richard Mašlanka, Branislav Štefan, Radek Meidl, Filip Podsedlý, Jozef Čierny, Pavol Segľa.

Výsledky HK Dukla Michalovce v sezóne 2011/2012

Niečo o sezóne 2011/2012

Peter Brendza



Uverejnené: 22.05.2017 15:51:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.