files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pódium aj smola Petra Raucha

V dňoch 28. až 30. apríla sa na okruhu Slovakiaring v Orechovej Potôni pri Dunajskej Strede konali prvé z piatich dvojpretekov v rámci novovytvoreného medzinárodného motocyklového šampionátu pod názvom Motoch - Motorcykle Championship.

O vznik nového seriálu sa pričinili už skúsení organizátori, ktorí sa predtým starali o chod Alpe Adria. Pri vzniku nového seriálu Motoch sme vychádzali z myšlienky silného medzinárodného šampionátu zastrešeného motocyklovou federáciou, podobne ako to je v prípade IDM (Medzinárodné majstrovstvá Nemecka). Seriál Motoch budeme organizovať presne v tom duchu a kvalite, ako nás poznáte zo seriálu Alpe Adria. Seriál teda bude pod záštitou Slovenskej motocyklovej federácie," zdôraznil hlavný organizátor  Motoch - Motorcykle Championship Peter Šurina.

Na prvých pretekoch nemohol chýbať ani aktuálny majster Slovenska v kubatúre do 125 cm2 Peter Rauch. Ten ostal verný tejto kubatúre aj v novom seriály. Spolu s ním sa prvých pretekov zúčastnilo dokopy 128 pretekárov, v jeho kategórii to bolo 21 motocyklistov.

Tí sa museli vysporiadať s poriadnymi vrtochmi počasia, na čo doplatil aj pretekár Motovia Moto Club Michalovce. Ten v sobotňajších pretekoch, v ktorých štartoval z pol position, skončil v rámci majstrovstiev Slovenska na prvom a v rámci Medzinárodných majstrovstiev Slovenska na druhom mieste.

Nedeľa mu už ale toľko radosti nepriniesla. V piatom kole sa snažil predbehnúť českého pretekára Lamicha, no pri tomto pokuse spadol a preteky nedokončil. „Celkovo hodnotíme víkend 50 na 50. Nevadí, ideme ďalej, do konca sezóny nás čaká ešte osem pretekov. Som veľmi rád, že Peter je po páde zdravotne v poriadku. Ďakujeme všetkým za prejavenú dôveru,“ zhrnul prvý dvojpretek team manager Motovia moto clubu Peter Bellás.





Uverejnené: 12.05.2017 10:19:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.