files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do programu Tesco sa zapojilo takmer 3,9 miliónov zákazníkov

Hlasovanie za projekty neziskových organizácií, občianskych združení, či materských škôl v programe spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ je ukončené. Po spočítaní zákazníckych hlasov poznáme víťaza vo všetkých 77 regiónoch po celom Slovensku. Zákazníci najviac ocenili projekty zamerané na voľný čas, pre ktoré ich hlasovalo 31%.

Program „Vy rozhodujete, my pomáhame“ sa zameriava na podporu lokálnych neziskových a iných organizácií. Podpora komunít, v ktorých Tesco pôsobí, patrí dlhodobo medzi hlavné piliere podnikania spoločnosti. Celkom sa do programu prihlásilo  405 projektov, z ktorých odborná komisia vybrala 224. Tie sa od 8. marca do 4. apríla uchádzali o podporu zákazníkov. Víťazné projekty získajú prostredníctvom Nadačného fondu Tesco finančný príspevok vo výške 1300 Eur. Celkom Tesco rozdelí 100.000 Eur. Zákazníci dostávali za každý nákup hlasovací žetón, ktorým mohli podporiť vybraný projekt neziskovej organizácie v ich okolí. Celkom hlasovalo 3 862 351 zákazníkov. Martin Kuruc, Country Lead Tesco Stores SR: “Veľmi ma teší neustále vzrastajúci záujem našich zákazníkov o program Vy rozhodujete, my pomáhame. V rámci druhej edície programu svoj hlas odovzdalo svojmu obľúbenému projektu až neuveriteľných 3 862 351 z vás. Môžeme sa tak tešiť na 77 nových projektov, ktoré aj vďaka našim zákazníkom zlepšia život v našom okolí. Už v máji 2017 spustíme ďalšiu edíciu programu Vy rozhodujete, my pomáhame, aby sme opäť mohli pomáhať tam, kde je to potrebné.”

Víťazom projektu v našom regióne s počtom hlasov 40 912 sa stalo Občianske združenie Trdielko s projektom: Priateľské stretnutie onkorodiek Košice. Cieľom projektu je stretnutie onko-rodiniek mimo nemocničného prostredia. Jedná sa o stretnutie detí s rodinami (rodičia, súrodenci), ktoré sa liečia na oddelení Detskej onkológie a hematológie v Košiciach. Je to nádherné stretnutie rodín v prírode s celodennými aktivitami zameranými hlavne pre deti. Aspoň na chvíľku tak spoločnou hrou, arterapiou a inými aktivitami zabudnú na trápanie spojené s náročnou liečbou.

Administrátorom grantového programu, ktorý poskytoval technickú a odbornú podporu bola  Nadácia Pontis. „Spolupráca so spoločnosťou Tesco bola veľmi príjemná najmä preto, že bola zameraná na lokálne projekty, o ktorých  podpore rozhodovala miestna komunita. Zastrešili sme komunikáciu so žiadateľmi a poskytovali konzultácie pri podávaní projektov, pomohli sme aj pri ich hodnotení z hľadiska transparentnosti, dôveryhodnosti, udržateľnosti a dopadu,“ uviedla Radana Deščíková, programová koordinátorka nadácie Pontis. Zákazníci aj neziskové organizácie sa môžu na konečné výsledky pozrieť na stránkach www.pomahame.tesco.sk, www.nadaciapontis.sk a prostredníctvom správy na www.darca.sk.

Tlačová správa



Uverejnené: 03.05.2017 20:56:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.