files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medvedie labky nie sú len sladkosť

Centrum voľného času v Košiciach pozvalo pred týždňom žiakov michalovských stredných škôl do „Vedeckej cukrárne“ v priestoroch galérie Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Košická vedecká cukráreň pripravila pre žiakov  zaujímavú vedeckú debatu na tému „Medvedie labky nie sú len sladkosť“.


Medveď hnedý

Hosťom vedeckej cukrárne bol člen predsedníctva o. z. Zachráňme tatranského kamzíka, Ing. Karol Seman, CSc., vo svojom odbornom zameraní sa venuje téme ochrany tatranskej fauny. Na danú tému si prišla podebatovať stredoškolská mládež z Gymnázia na Ulici Ľudovíta Štúra. Celá táto debata smerovala na tému „medveďa hnedého“. Zhovárali sa o objavení prvých medveďov, ich živote, čím sa živia, kde sú rozšírení i o konfliktoch s návštevníkmi v prírode.

Čo je vedecká cukráreň

Vedecká cukráreň je určená dospelým záujemcom o neformálne debaty o vede a technike. Pozývajú sa tu najmä mladí ľudia, a to žiaci základných a stredných škôl. Pre žiakov vytvára príležitosť stretnúť popredných  slovenských, ale i zahraničných vedcov v uvoľnenom prostredí „vedeckej cukrárne“ a spoločne debatovať na aktuálnu tému, kde sa žiaci zapájajú do vedeckej diskusie. Je to sprístupnené žiakom od 12 do 18 rokov a ich učiteľom. Na každej vedeckej cukrárni pozvaný hosť prednesie prednášku o danej téme, pričom má svojim vystúpením zaujať účastníkov a následne je vytvorený časový priestor na debatu. Aby sa spríjemnila atmosféra, tak počas celej debaty sa podáva čaj, káva a koláče. Jedno takéto stretnutie trvá približne 120 minút.

Vedecká cukráreň je spoločným projektom Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti CVTI SR a o. z. Mladí vedci Slovenska. Organizátorom je Centrum voľného času v Košiciach, ktoré vytvára pre mladých ľudí rôzne možnosti, ako je získavanie informácii či nových zručností, prostredníctvom školení, workshopov a besied.
V súčasnosti sa vedecké cukrárne realizujú v Bratislave a v Košiciach.
                             Martina Králiková



Uverejnené: 23.06.2010 17:17:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.