files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zimný štadión prechádza pod správu Technických a záhradníckych služieb

Michalovský zimný štadión, ktorý je doteraz v správe Hokejového klubu Dukla Michalovce, prechádza od 1. júla opätovne pod správu mesta Michalovce, konkrétne pod Technické a záhradnícke služby. Túto zmenu odsúhlasili poslanci v utorok 25. apríla na rokovaní Mestského zastupiteľstva.

 

„My máme vyskúšané viaceré spôsoby správ hál či štadiónov. Možno sa pamätáte, v minulosti Mestskú športovú halu spravoval tak basketbalový klub 1. BK Michalovce, ako aj hádzanársky WinLand Michalovce, skúsenosti so správou futbalového štadióna majú aj v MFK Zemplín. Po istom čase sme to prehodnotili a všetky tieto športoviská sú pod správou mesta, konkrétne Technických a záhradníckych služieb. Pod ich správu by teraz mal prejsť aj zimný štadión, ktorý v týchto dňoch prechádza dostavbou a rekonštrukciou,“ skonštatoval po zasadnutí utorkového Mestského zastupiteľstva pre náš portál primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Ten vylúčil, že zmena nájomcu zimného štadióna sa týka nedávnej kontroly NKÚ, ktorá poukázala na niekoľko nedostatkov. „Kontrola Najvyššieho kontrolného úradu nepoukázala na chyby v správe štadióna. Prišlo jedine odporúčanie, aby sme miesto členského príspevku pre klub dávali radšej dotácie. Dávanie členského príspevku nie je protizákonné, no prišlo odporúčanie, aby sme to riešili skôr cez dotácie," podotýka Zahorčák a následne uvádza dôvody zmeny správcu. "Zmena správcu je kvôli rekonštrukcii štadióna. Javí sa nám ako vhodnejšie, aby to spravovalo mesto. Klub sa tak môže viac orientovať na zápasy a tréningový proces, ktorý bude v najbližších mesiacoch veľmi zložitý. Nastane možno aj to, že bude musieť na určitý čas hľadať náhradné priestory na tréningové jednotky. Hlavne preto sme sa rozhodli správu štadióna preniesť opäť na Technické a záhradnícke služby,“ dodáva Viliam Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.04.2017 10:17:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.