files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Janošov v najcennejšom drese

Uplynulý  víkend sa v Piešťanoch  uskutočnil  medzinárodný  basketbalový turnaj hráčov v kategórii  U 18, ktorého sa zúčastnili reprezentačné výbery Španielska, Česka, Ukrajiny a Slovenska. Turnaj bol  generálkou na blížiace sa Majstrovstvá Európy A kategórie v tejto vekovej kategórii, kam naše družstvo postúpilo po minuloročnej úspešnej kvalifikácii a ktoré sa uskutočnia v mesiaci júl 2017 na našich palubovkách  a to v Piešťanoch a Bratislave.

Mimoriadny úspech družstva mužov U18 je v tom, že prakticky ako jediné zo všetkých našich mužských reprezentačných družstiev (U16, U18, U20 a dospelí) bude účinkovať v najvyššej  A kategórii Majstrovstiev Európy. Naše reprezentačné družstvo na tomto turnaji obsadilo nakoniec tretiu priečku za prvým Španielskom druhou Ukrajinou a pred Českom.

Pre priaznivcov basketbalu v Michalovciach bol tento turnaj zaujímavý okrem iného v tom, že v družstve Slovenska nastúpil odchovanec michalovského basketbalu Milan Janošov, čo je prakticky prvýkrát v histórii samostatného Slovenska, kedy hráč z nášho mesta nastúpil v basketbalovej reprezentácii svojej krajiny v tejto vekovej kategórie.

Milan Janošov si vypýtal reprezentačnú pozvánku za výkony v basketbalovej akadémii GBA  Praha, kde pôsobí tento rok. Na turnaji nastúpil vo všetkých troch stretnutiach a odviedol dobré výkony, pričom najviac sa mu darilo práve v  zápase s  Ukrajinou, ktorý naši chlapci vyhrali a ktorý ich posunul na konečné tretie miesto.

Výsledky Slovenska
Slovensko - Španielsko 48:65
Slovensko - Ukrajina 64:61
Slovensko - Česká republika 70:73

peter brendza



Uverejnené: 22.04.2017 18:30:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.