files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prepisovala históriu, Slovenský zväz hádzanej to nezaujímalo

Hádzanárky Iuventy Michalovce to dokázali. V pätnástom ročníku spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL sa stali prvým tímom, ktorý súťažou prešiel bez prehry. Michalovčanky stratili iba jeden bod za remízu v Moste, kde inkasovali vyrovnávajúci gól niekoľko sekúnd pred koncom.

K ôsmemu interligovému primátu tak dokráčali na parádnom koni a to aj napriek tomu, že ich počas celej sezóny sužovali zranenia. Z reprezentácie si priniesli zranenia Vladimíra Kišiková, Marianna Rebičová či Mária Holešová, ku ktorým sa pridali aj dlhodobo maródujúca Jevgenija Levčenková a v závere súťaže aj ďalšie legionárky Oľga Perederijová a Katarina Dubovcová. Na úzky káder, ktorý Iuventa v tejto sezóne má, to je viac ako veľa. Zverenky trénera Františka Urbana sa vysporiadali aj s týmito údermi a interligový primát je tak v správnych rukách!

Michalovčanky zopakovali jesennú časť z minulej sezóny. V nej podobne ako teraz nestratili v lige ani jediný bod (vtedy dokonca neprehrali ani v európskych pohároch!). Tentoraz však na ňu nadviazali aj v jari, kde stratili, ako sme už spomínali iba jediný bod (v minulej stratili tri) a aj v Moste prišli o víťazstvo v posledných sekundách. Ešte ani jeden tím neprešiel interligou bez prehry a preto opäť opakujeme, titul je v správnych rukách. Podporujú to aj ďalšie fakty, ktoré hovoria o prepisovaní histórie. Okrem toho, že sa Zemplínčanky v tejto sezóne stali prvým tímom, ktorý prešiel interligou bez prehry, sa môžu pochváliť aj tým, že ako víťaz získali historicky najviac bodov (47). Kto iný by sa mal teda stať víťazom pätnásteho ročníka WHIL, ako už osemnásobný česko-slovenský majster?

Na záver nám nedá dotknúť sa ešte jednej veľmi smutnej veci. Aj keď sa Michalovčanky v stredu tešili z ôsmeho primátu vo WHIL, ku ktorému im prišiel zablahoželať aj riaditeľ ligovej súťaže Jiří Konečný, nenašla sa ani jedna osoba zo Slovenského hádzanárskeho zväzu, ktorá by prišla oficiálne pogratulovať najlepšiemu tímu v Čechách a na Slovensku. Od predstaviteľov zväzu, ktorí v posledných mesiacoch vyvinuli výraznú aktivitu v to, aby okrem ženskej bola spoločná súťaž aj pri mužoch (táto aktivita padla na postoji českých klubov), to nie je dobrý signál k ako hovoria výborným vzťahom s českým zväzom, ktorý riadi spoločnú súťaž. Pýtame sa, bola to odveta za zlyhaný projekt spoločnej súťaže mužov? Prečo sa rukojemníkom stala Iuventa?

Riaditeľ WHIL Jiří Konečný bol jediným predstaviteľom z oboch zväzov prítomný v Michalovciach. Zo SZH by ste v stredu v Chemkostav aréne hľadali niekoho márne...

Nestojí najlepší klub v histórii pätnásťročnej súťaže predstaviteľom SZH za to, aby niekto do Michaloviec prišiel a participoval na odovzdaní víťazného pohára a zlatých medailí? Nestojí im najlepší klub v histórii pätnásťročnej súťaže za to, aby niekto prišiel a osobne zagratuloval tým, ktorí sa najviac pričiňujú o dobré meno slovenskej ženskej hádzanej a ako jediné ju reprezentujú v pohárovej Európe? Zrejme nie! Stredajšie dekorovanie staronových interligových víťaziek tak zaváňalo aj sklamaním či obrovskou hanbou. A to nie na strane aktérov, ktorí boli priamo na palubovke, ale tých, ktorí tu chýbať nemali, no radšej ostali doma...

Listina víťazov WHIL (V zátvorke umiestnenie Iuventy)
2002/2003: Hypo Niederosterreich (3.).
2003/2004: Duslo Šaľa. (4.).
2004/2005: Iuventa Michalovce.
2005/2006: Iuventa Michalovce.
2006/2007: Iuventa Michalovce.
2007/2008: Duslo Šaľa. (2.).
2008/2009: Iuventa Michalovce.
2009/2010: Slavia Praha. (6.).
2010/2011: Slavia Praha. (2.).
2011/2012: HC Britterm Veselí nad Moravou (2.).
2012/2013: DHK Baník Most (2.).
2013/2014: Iuventa Michalovce.
2014/2015: Iuventa Michalovce.
2015/2016: Iuventa Michalovce.
2016/2017: Iuventa Michalovce.

Zaslúžili sa o titul WHIL 2016/2017:
Hráčsky káder:
Brankárky: Raquel Alvarez Lafuenteová (Španielsko), Adriana Medveďová.
Krídelníčky: Sofia Nagyová, Mária Holešová, Jana Dziurová, Jevgenija Levčenková (Ukrajina), Bibiána Štefaniková.
Pivotky: Olga Perederijová (Ukrajina), Vladimíra Kišiková, Stanislava Ščerbáková.
Spojky: Marianna Rebičová, Veronika Habánková, Julia Černovová (Rusko), Patrícia Wollingerová, Slavica Schusterová (Chorvátsko), Katsiaryna Dubovcová (Bielorusko), Vladimíra Bajčiová, Františka Solárová, Adriana Holejová.

Realizačný tím:
Tréner: František Urban.
Vedúci družstva: Peter Béreš.
Trénerka brankárok: Katarína Dlugošová.
Lekár: Ján Džavan.
Fyzioterapeut: Peter Hreha.
Športový riaditeľ: Jaroslav Čúrny.
Prezident: Gabriel Dorič.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2017 11:51:13 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.