files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zázrak sa nekonal, MFK Zemplín v Slovnaft Cupe končí

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v odvetnom semifinálovom zápase na Pasienkoch so Slovanom Bratislava 0:1 a po domácej prehre 1:2 si tak v popradskom finále zahrajú "belasí". Jediný gól zápasu zaznamenal v deviatej minúte Tamás Priskin. Zverenci trénera Antona Šoltisa teraz preladia na ligovú vlnu, keď ich v sobotu 15. apríla čaká súboj v Podbrezovej.

V úvodných minútach sa hral medzišestnástkový futbal, v ktorom mali loptu na kopačkách viac Michalovčania. Tí však na konci prvej desaťminútovky inkasovali. Najskôr nepokryli Sekuliča, ktorého málo razantná strela skončila na žrdi a z dorážky sa presadil Tamás Priskin, ktorý tak podobne ako na Zemplíne v prvom zápase otvoril skóre. Hostia kontrovali v dvadsiatej minúte, kedy Dimitriadis vyzval Danka, jeho ďalekonosná strela ale tesne minula bránu belasých. Na druhej strane po rýchlej kontre mieril De Sa iba do bočnej siete. Ďalšie minúty veľa vzruchu v šestnástkach neprinášali. Záver patril hosťom. Tí najskôr podkúrili strelou Martina Koscelníka, ktorú Mucha vyrazil na rohový kop a následne musel brankár Slovana zasahovať aj pred Stanislavom Dankom.

Ani úvodné minúty druhého dejstva veľa vzruchu nepriniesli. Hralo sa prevažne medzi pokutovými územiami, čo vyhovovalo viac Slovanistom, ktorí si držali postupový náskok. Krátko pred uplynutím hodiny hry sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis odhodlal k dvojnásobnému striedaniu a spolupráca striedajúcich Bragina so Serečinom mohla ihneď priniesť vyrovnanie, Serečin ale trestuhodne v čistej šanci mieril iba do vybiehajúceho Muchu. Ďalšie minúty priniesli iba slabý futbal. Domáci naďalej kontrolovali postupový výsledok a do veľkých šancí Michalovčanov nepúšťali. V 85. minúte sa dvakrát vyznamenal Matúš Kira. Najskôr zlikvidoval dobre mierenú strelu Demjanoviča a potom aj hlavičku Priskina. No a keď sa neujala ani strela De Su, ktorú Kira vyrazil na rohový kop, zápas slabej úrovne skončil 1:0 a do popradského finále tak postupuje bratislavský Slovan.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Prvý zápas 2:1
Gól: 9. Priskin.
Žltá karta: 39. Šimčák (Michalovce).
Rozhodovali: Očenáš – Hrčka, Chládek.
Divákov: 512.
ŠK SLOVAN: Mucha - B. Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík - - De Kamps, V. Savičevič (69. Kóňa) - De Sa, Soumah (87. Vittek), Priskin - F. Oršula (75. Damjanovič).
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák - Qose - Koscelník, Danko, Dimitriadis (59. Serečin), Žofčák (59. Bragin) - Regáli (82. Kushta).

Hlasy po zápase (zdroj: fortunaliga.sk):
Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Mali sme jeden cieľ - postúpiť do finále a to sme splnili. Vedeli sme, že proti Michalovciam to bude ťažký zápas. Chceli sme ukázať kompaktnosť i silu v osobných súbojoch. Pomohol nám úvodný gól, potom sme mali duel i výsledok pod kontrolou. Sme šťastní, že sme postúpili do finále. Čaká nás náročný program, v Ružomberku dostanú príležitosť aj iní hráči, niektorí vyťažení budú oddychovať."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme do odvety prišli urobiť možno nejaký malý športový zázrak, no nepodarilo sa. V prvom polčase sme videli taký medzišestnástkový futbal, veľa šancí tam nebolo. Súper dal z prvej príležitosti gól a išiel do vedenia. Proti Slovanu veľa šancí na zvrat nedostanete. V prvom polčase sme mali dve pološance, v druhom jednu čistú a škoda, že sme ju nedali, mohli sme zápas trochu zdramatizovať. Gratulujem súperovi k postupu do finále."



Uverejnené: 11.04.2017 20:25:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.