files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zostáva na česko-slovenskom tróne

Hádzanárky Iuventy Michalovce si už štvrtý rok po sebe môžu povedať, že sú najlepšími v celom Česku a Slovensku. Po štvrtýkrát v rade a ôsmykrát celkovo totiž ovládli spoločnú súťaž pod názvom WHIL, keďže momentálne majú tri kolá pred koncom súťaže nedostihnuteľný päťbodový náskok (rovnako ako druhý Most odohrajú už iba dva zápasy).

Zemplínčanky tentoraz k ligovému titulu dokráčali s obrovskou pompéznosťou. V lige totiž doteraz neprehrali ani raz a stratili akurát jeden bod, za remízu v Moste. „Aj keď to možno takto nevyzerá, ľahká cesta k titulu to určite nebola,“ rozhovorila sa Patrícia Wollingerová. Tá po úspešnej minulej sezóne prevzala kapitánsku pásku od Tatiany Fiľkovej - Trehubovej, ktorá si plní príjemné materské povinnosti. „Každé víťazstvo, každý bod, sme si museli odmakať. Keďže sme obhajca prvenstva a od prvých kôl aj líder, každý sa na nás chcel vytiahnúť. O to je fakt, že sme zatiaľ ani raz neprehrali, cennejší. Škoda tej remízy v Moste, kde sme to tiež mali rozbehnuté na víťazstvo. Mohlo to byť ešte lepšie, no aj tak sme zatiaľ bez prehry a to nás veľmi teší,“ pokračovala po piatkovej výhre 33:25 nad Veselím nad Moravou, ktorou Iuventa spečatila ôsmy interligový titul jej kapitánka Patrícia Wollingerová.

Výborne nastavená cesta

Michalovčanky absolvovali v ligovej súťaži podobnú jeseň ako v minulej sezóne. Aj vtedy mali po všetkých odohraných zápasoch na konte plný počet bodov. Na rozdiel od toho však tri kolá pred koncom už mali okrem remízy aj jednu prehru. Teraz stratili iba jediný bod. Očakával tréner František Urban pred sezónou až takú dominanciu svojho tímu? „Naše ciele pred sezónou bolo obhájenie triple, čo zatiaľ plníme. V decembri sme vyhrali Slovenský pohár, teraz sa nám podarilo vyhrať ligu a pred sebou máme ešte slovenský titul. A či som čakal, že súťažou prejdeme bez prehry? Máme pred sebou ešte dva zápasy, takže je to predčasná otázka,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorého zverenky sa výborne vysporiadali aj s veľkou maródkou.

V priebehu sezóny na niekoľko týždňov vypadla Marianna Rebičová, operáciu kolena v týchto dňoch podstúpila Jevgenija Levčenková, problémy s ramenom trápia Vladimíru Kišíkovú a v týchto dňoch na niekoľko týždňov vypadli aj Oľga Perederijová, Mária Holešová či Katsiaryna Dubovcová. „Ide o vážne zásahy do zostavy. Som preto rád, že v ostatnom zápase sa nikto ďalší nezranil a už len čakám, kedy konečne budeme trénovať v kompletnejšom zložení,“ podotkol František Urban. Čím si vysvetľuje, že aj napriek zraneniam sú Michalovčanky naďalej bez prehry? „Je to kvalitou tréningového procesu. Od doby, čo tu Ján Packa zaviedol určité pravidlá a metodiku, všetko sa zmenilo k lepšiemu. Ja sa snažím ísť podľa toho, čo stanovil ešte on. Štvrtý ligový titul v rade ukazuje, že je to nastavené dobre. Som rád, že sa nám zakaždým podarí udržať gro kádra, do ktorého vhodne dopĺňame ďalšie hráčky. Stále sa snažíme družstvo doplniť kvalitou, aby mladé dievčatá mali pri kom rásť. Teraz sa ukazuje, že je to výborná cesta,“ konštatoval lodivod už osemnásobného víťaza WHIL.

Titul je v správnych rukách

Spoločná interliga Češiek a Sloveniek funguje už pätnásty ročník, no v ani jednom sa ešte nestalo, aby nejaké družstvo ňou prešlo bez prehry. Iuventa má predpoklady prepísať históriu, keďže v zostávajúcich dvoch zápasoch sa predstaví na pôde Trenčína (streda 5. apríl) a doma jej hráčky privítajú Partizánske (streda 12. apríl). „Niekto možno povie no a čo, no pre mňa osobne každé prepísanie histórie niečo znamená. Poukazuje na veľmi dobrú robotu mnou vedeného družstva a celého kolektívu, ktorý pri ňom je. Či už je to športový riaditeľ Jaroslav Čúrny, trénerka brankárok Katarína Dlugošová, vedúci družstva Peter Béreš, lekár pán Džavan, či masér Peter Hreha. Je to o tímovej práci. Za tú každodennú robotu si myslím, že si prvenstvo zaslúžime. Ľahšie zápasy sme zvládli relatívne hladko a na tých lepších súperov sme sa dobre pripravili. Napríklad semifinalistu Challenge Cupu Porubu sme zdolali vonku o štrnásť gólov, doma o dvanásť, čo je dvadsaťšesťgólový rozdiel. Takéto míľniky mňa osobne utvrdzujú o tom, že interligový primát je v správnych rukách,“ dodáva František Urban. To isté si myslí aj kapitánka Iuventy. „Každý rok, keď vyhráme my, je v správnych rukách,“ so smiechom konštatuje Patrícia Wollingerová. 

Listina víťazov WHIL (V zátvorke umiestnenie Iuventy)
2002/2003: Hypo Niederosterreich (3.).
2003/2004: Duslo Šaľa. (4.).
2004/2005: Iuventa Michalovce.
2005/2006: Iuventa Michalovce.
2006/2007: Iuventa Michalovce.
2007/2008: Duslo Šaľa. (2.).
2008/2009: Iuventa Michalovce.
2009/2010: Slavia Praha. (6.).
2010/2011: Slavia Praha. (2.).
2011/2012: HC Britterm Veselí nad Moravou (2.).
2012/2013: DHK Baník Most (2.).
2013/2014: Iuventa Michalovce.
2014/2015: Iuventa Michalovce.
2015/2016: Iuventa Michalovce.
2016/2017: Iuventa Michalovce.

Zaslúžili sa o titul WHIL 2016/2017:
Hráčsky káder:
Brankárky: Raquel Alvarez Lafuenteová (Španielsko), Adriana Medveďová.
Krídelníčky: Sofia Nagyová, Mária Holešová, Jana Dziurová, Jevgenija Levčenková (Ukrajina), Bibiána Štefaniková.
Pivotky: Olga Perederijová (Ukrajina), Vladimíra Kišiková.
Spojky: Marianna Rebičová, Veronika Habánková, Julia Černovová (Rusko), Patrícia Wollingerová, Slavica Schusterová (Chorvátsko), Katsiaryna Dubovcová (Bielorusko), Vladimíra Bajčiová, Františka Solárová, Adriana Holejová.

Realizačný tím:
Tréner: František Urban.
Vedúci družstva: Peter Béreš.
Trénerka brankárok: Katarína Dlugošová.
Lekár: Ján Džavan.
Fyzioterapeut: Peter Hreha.
Športový riaditeľ: Jaroslav Čúrny.
Prezident: Gabriel Dorič.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2017 09:21:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.