files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Päťročnica v znamení úspechov aj pádov

Michalovský seniorský hokej má za sebou ďalšiu kapitolu. Po štyroch rokoch úradovania prezidenta Milana Mráza, vďaka ktorému sa prvoligový hokej vrátil do metropoly Zemplína, tentoraz prišla päťročnica, ktorú na prezidentskej stoličke strávil Alexander Černega. Za jeho prezidentovania prišli najväčšie úspechy v novodobej histórii, no aj veľké sklamania. Aj preto sa to dá rozdeliť na dve kapitoly, úspešnú a neúspešnú.

Úspešná kapitola

Rodák z neďalekých Medzilaboriec prišiel do klubu v roku 2012, kedy Dukla po prvýkrát prekročila štvrťfinále play-off. Fanúšik bol navnadený na ďalšie úspechy, ktoré aj prišli. V prvých dvoch sezónach Černegovho úradovania totiž Michalovčania postúpili do finále prvej ligy, kde im vystavil stopku Bardejov. V prvej finálovej sérii to bola jednoznačná dominancia vtedajšieho kráľa prvej ligy, no o rok neskôr ostal aj kráľ skoro nahý. Rozhodovali maličkosti aj obrovská dávka šťastia, ktoré sa priklonilo na stranu Bardejovčanov. Treba podotknúť aj to, že jedným zo strojcov oboch finálových účastí bol kapitán tímu Richard Šechný, ktorý patril nielen k najproduktívnejším hráčom tímu, ale aj súťaže.

Richard Šechný patril v úspešných sezónach k ťahúňom tímu

Neúspešná kapitola

Hovorí sa, že po hodoch prichádza bolenie brucha. To nastalo aj v michalovskom hokeji. Po dvoch úspešných sezónach totiž prišli tri neúspešné. Paradoxne, v každej jednej o úspechu či neúspechu rozhodol posledný piaty zápas série, či už to boli dve štvrťfinálové s Liptovským Mikulášom, alebo semifinálová s Detvou v ostatnej sezóne. Michalovskí hokejisti sa teda jasne presvedčili, aká tenká čiara je medzi úspechom a neúspechom. Nedá mi však neskonštatovať, že ani jedna z troch neúspešných sezón nebola ideálna a vo vyraďovacej časti sa šťastie priklonilo k tomu, kto k nemu išiel počas sezóny viac v ústrety. Dostavili sa viaceré chyby, či už pri rozhodnutiach o trénerskej alebo hráčskej otázke. Jednoducho to nebolo ono, čo vycítil aj divák. Postupne totiž nastal výrazný odliv z tribún, čo bolo jasne vidno aj v nedávno pre Michalovčanov už skončenej sezóne. Fanúšik vycíti, že niečo nie je v poriadku a v posledných troch rokoch to dal aj najavo.

Za prezidentovania Alexandra Černegu sme mohli vidieť natrieskané...

Výzvou by mal byť návrat fanúšika na tribúnu

Práve návrat fanúšika na tribúny bude najväčšou úlohou nového vedenia. To by malo byť známe v najbližších dňoch či týždňoch a hneď by sa malo pustiť do roboty. Nie, čo sa týka financií, v tom je klub v lepšej kondícii, ako v roku 2012, fanúšikovi je ale potrebné prinavrátiť chuť po tomto športe. Tomu môže pomôcť aj dlho očakávaná rekonštrukcia, ktorá sa spúšťa v týchto dňoch. Okrem iného aj nekomfortné prostredie totiž malo za dôsledok, že si divák čoraz menej nachádzal cestu na štadión.

... ale aj poloprázdne tribúny

Päťročnica úradovania Alexandra Černegu pri michalovskom hokeji teda priniesla úspechy aj pády. Niekto si povie, že mal odísť už dávno, iní zase hovoria, že to ešte mohol rok potiahnuť. A ako hodnotiť jeho pôsobenie v michalovskom hokeji? Kto hovorí, že to bolo iba o neúspechoch a všetko bolo zlé, ide iba o zakomplexovaného dovolíme si povedať, že hlupáka. Klub totiž za päť rokov prešiel hlavne, čo sa týka stabilizácie obrovskou cestou dopredu. Dnes aj vďaka výdatnej pomoci samosprávy už nebudú nad novým vedením hrozby dlhov či exekúcii, dnes ich už nebudú strašiť ani zlé vzťahy s mládežou, ktoré sa podstatne zlepšili. Takisto sa michalovský hokej za jeho pôsobenia posunul k výšinám, ktoré atakoval v minulosti. K zopakovaniu triumfu v prvej lige v sezóne 1985/1986 nechýbalo veľa. Na druhej strane, je potrebné popracovať na tých veciach, ktoré nefungovali podľa predstáv. Diváka sme už spomínali, ideálne by bolo zapracovať do prvého tímu aj viacero mladíkov, ktorí sa dobre ukazujú v mládeži. Verme, že sa to novému vedeniu podarí a hokej ostane v Michalovciach športom, ktorý bude prinášať radosť a dokonca prinesie ešte väčšie úspechy, ako dve finálové sezóny.

Umiestnenia HK Dukla Michalovce za prezidentovania Alexandra Černegu
Sezóna 2012/2013: Finále (po základnej časti 3. miesto)
Sezóna 2013/2014: Finále (po základnej časti 5. miesto)
Sezóna 2014/2015: Štvrťfinále (po základnej časti 5. miesto)
Sezóna 2015/2016: Štvrťfinále (po základnej časti 6. miesto)
Sezóna 2016/2017: Semifinále (po základnej časti 3. miesto)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.03.2017 19:27:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.