files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kvalifikačný turnaj v domácom prostredí je pre nich výzvou

Záver budúceho týždňa bude patriť v Chemkostav aréne medzinárodnej mládežníckej hádzanej. Od piatka 17. do nedele 19. marca sa tu totiž uskutoční kvalifikačný turnaj o postup na majstrovstvá Európy junioriek v Slovinsku. Súperkami Sloveniek v boji o dve postupové miestenky budú potupne Francúzsko, Belgicko a Čierna Hora.

V nominácii trénera Jána Beňadika sa ocitlo päť hráčok michalovskej Iuventy (spojky Adriana Holejová, Vladimíra Bajčiová, Františka Solárová a krídelníčky Karin Bačiková s Bibianou Štefanikovou). „Veľmi ma teší, že sa v reprezentačnom drese predstavím doma pred svojimi rodinnými príslušníkmi a kamarátmi,“ uviedla Adriana Holejová, ktorá sa na minuloročných majstrovstvách sveta kadetiek v Bratislave stala najlepšou strelkyňou slovenského tímu. „Čo sa týka haly, ani nie som prekvapená, že kvalifikačný turnaj dali do Michaloviec. Sú tu totiž najlepšie podmienky a ja verím, že aj za pomoci divákov si vybojujeme postup na európsky šampionát,“ pokračovala Adriana Holejová. Na jej slová nadviazala aj ďalšia opora juniorského výberu Vladimíra Bajčiová. „Konečne si zahráme aj doma. Je to pre mňa osobne obrovská výzva, pretože doteraz zakaždým sme museli niekde cestovať. Hrať v domácom prostredí je pre mňa plus a ja dúfam, že nás prídu podporiť aj diváci,“ podotkla Bajčiová, ktorá sa čoraz viac presadzuje aj v drese seniorského tímu Iuventy Michalovce.

Slovenky najskôr v piatok absolvujú duel proti najväčšiemu favoritovi Francúzsku, následne ich v sobotu čaká Belgicko, no a v nedeľu by mal kvalifikačný turnaj vyvrcholiť ich súbojom o postupovú priečku proti Čiernej Hore. „Osobne sa najviac teším na zápas s Francúzskom,“ uviedla na margo súperov Vladimíra Bajčiová, ktorá následne pokračovala. „Takisto Čierna Hora má určite svoju kvalitu. Čo sa týka Belgicka, veľa o ňom nevieme, no ja dúfam, že tohto súpera porazíme a so zvyšnými dvoma si to rozdáme v boji o dve postupové miesta. Byť medzi prvými dvoma je naším cieľom.“ To, že ide o ťažkých súperov vie aj Adriana Holejová. „Rozhodne to nie sú ľahkí protivníci. Hráme však doma a chceme sa pobiť o postup. Francúzky sú európska top trieda a určite ani Čierna Hora s Belgickom svoju kožu lacno nepredajú. Ako som však povedala, hráme doma a chceme byť medzi postupovou dvojicou.“

Program 3. kvalifikačnej skupiny
Michalovce (Chemkostav aréna)
Piatok 17. marec 2017
Čierna Hora - Belgicko (15.30 hod.)
Slovensko - Francúzsko (18.00 hod.)

Sobota 18. marec 2017
Francúzsko - Čierna Hora (15.30 hod.)
Slovensko - Belgicko (18.00 hod.)

Nedeľa 19. marec 2017
Belgicko - Francúzsko (15.30 hod.)
Slovensko - Čierna Hora (18.00 hod.)

Nominácia na kvalifikačný turnaj (Michalovce 17. - 19. marec)
Brankárky: Mária Goboňová (Bemaco ŠŠK Prešov), Barbora Hanzalíková (HK AS Trenčín), Soňa Furgaláková (MHK Bytča).
Pivotky: Nikoleta Trúnková (ŠKP Bratislava), Katarína Bačíkovská (MHK Bytča), Barbora Zemanovičová  (HK AS Trenčín).
Krídla: Nicol  Nejedlíková (HK AS Trenčín), Bibiana Štefániková (Iuventa Michalovce), Karin Bačíková (Iuventa Michalovce), Katarína Kostelná (HK AS Trenčín).
Spojky: Adriana Holejová (Iuventa Michalovce), Viktória Vencúriková (Bemaco Prešov), Nina  Ušiaková (HK AS Trenčín), Natália Némethová (UDHK Nitra), Vladimíra Bajčiová (Iuventa Michalovce), Františka Solárová (Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HK AS Trenčín).

Náhradníčky:
Brankárka: Katarína Mulíková (Iuventa Michalovce).
Pivotka: Natália Hasáková (Iuventa Michalovce).
Krídla: Lucia Kováčová  (HC Tatran Stupava), Linda Lomjanská (ŠKP Bratislava).
Spojky: Vanesa Rafffasaderová (HC Tatran Stupava), Natália Minárechová (HK AS Trenčín).

Peter Brendza



Uverejnené: 08.03.2017 15:46:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.