files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Alexander Černega končí vo funkcii prezidenta HK Dukla Michalovce

Sezóna sa pre nich skončila iba pred niekoľkými dňami a už sú prvé reakcie na ňu. Na prezidentskej stoličke HK Dukla Michalovce totiž po piatich rokoch končí Alexander Černega. Rodák z neďalekých Medzilaboriec svoje rozhodnutie oznámil v pondelok na tlačovej konferencii, ako aj hráčom na slávnostnom obede pri príležitosti ukončenia sezóny. Spolu s ním končí aj jeho pravá ruka Mikuláš Koščo. Nástupca Černegu zatiaľ známy nie je.

Alexander Černega stál na čele michalovského hokeja od leta 2012. Vtedy podľa jeho slov prišiel pomôcť hokeju na jeden rok. Svoje rozhodnutie následne predĺžil každý rok ešte štyrikrát, piate predĺženie jeho prezidentskej funkcie neprišlo. „Moje rozhodnutie sa rodilo už dlhšie a je nemenné. Chcem dať príležitosť pri michalovskom hokeji ďalšiemu človeku,“ poznamenal na margo svojho odchodu Alexander Černega. Tomu je ľúto, že sa nerozlúčil s úspechom. „Chceli sme vyhrať prvú ligu a zahrať si tak baráž o najvyššiu súťaž. Tento cieľ nám ale nevyšiel, z čoho som sklamaný,“ podotkol Černega.

Neúspech ako nazval vypadnutie v semifinále s Detvou nebol hlavným dôvodom jeho rozhodnutia. „To sa rodilo ako som povedal už dlhšie. Prakticky počas celej sezóny som sa s tým pohrával a pred niekoľkými týždňami som sa aj definitívne rozhodol. Svojmu nástupcovi na prezidentskej stoličke prajem veľa úspechov a šťastných chvíľ pri michalovskom hokeji. Divák si úspechy určite zaslúži a ja verím, že Dukla raz nadviaže na dve naše finálové sezóny, ako aj na víťazstvo v prvej lige v sezóne 1985/1986,“ uviedol Alexander Černega. Spolu s ním končí aj jeho pravá ruka Mikuláš Koščo. Spomenutá dvojica spolu ťahala Duklu päť rokov, teraz chcú nechať šancu iným. A kto by to mal byť? „To sa ešte nevie. Určite k tomu bude mať čo povedať aj mesto. Malo by to byť jasné v najbližších dňoch či týždňoch,“ dodal na záver Alexander Černega.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.03.2017 10:42:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.