files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marcel Šterbák po vypadnutí v semifinále: Sme sklamaní, chceli sme viac

Hokejisti HK Dukla Michalovce si baráž o najvyššiu súťaž po dvadsiatich rokoch nezahrajú. Stopku im totiž v poslednej možnej chvíli vystavili hráči HC 07 Detva, ktorí v napínavej semifinálovej sérii otočili z 1:2 na zápasy na 3:2. Podpoľanci si tak zahrajú finále prvej ligy a po prvýkrát sa pozrú aj do baráže o Extraligu, pre Michalovčanov sezóna, ktorá sa v prvej polovici základnej časti vyvíjala viac ako dobre, končí sklamaním.

V semifinálovej sérii s Detvou môj dom - môj hrad absolútne neplatil. V prvých štyroch zápasoch totiž hostia zakaždým siahali na víťazstvo. Nakoniec tak Michalovčania, ako aj Detvanci raz u svojho súpera vyhrali a o postupujúcom musel rozhodnúť piaty zápas hraný v Detve. Ten nakoniec zvládli lepšie domáci, ktorí po výhre 4:1 zvíťazili v napínavej sérii 3:2. „Momentálne u nás prevláda obrovské sklamanie,“ uviedol kapitán HK Dukla Michalovce Marcel Šterbák, ktorý následne pokračoval. „Je len ťažké hľadať slová. Naším cieľom bolo finále a následná baráž, čo sme nedosiahli. Čo sa týka série, tá bola určite bojovná. Prvé dva zápasy nám v Detve vyšli, aj keď prvý sme v závere nezvládli a prehrali ho. Následne sme sa otriasli a druhý zápas už bol plne v našej réžii. Doma sme to chceli rozhodnúť, no druhý zápas sme opäť nezvládli. Čo sa týka piateho stretnutia, to už je hop alebo trop. Teraz boli domáci lepší, dali o tri góly viac ako my a postúpili do finále.“

Michalovčanom tak ostali iba oči pre plač, pretože séria sa pre nich vyvíjala viac ako dobre. Spytovať svedomie si môžu hlavne za prvý duel hraný v Detve, v ktorom ešte v päťdesiatej minúte vyhrávali 4:1. Detva ale štyrmi gólmi v rade otočila a zvíťazila 5:4. „To nás veľmi mrzí, pretože sme ho zvládnuť mali. Za takéhoto stavu sme to už mali dotiahnúť do víťazného konca. Taký je ale hokej. Nemalo by sa to stávať, no nám sa to stalo. Nedokázali sme sa koncentrovať celý duel a tých desať minút nás možno stálo aj celú sériu,“ podotkol Marcel Šterbák. Ten mohol so svojimi spoluhráčmi aj napriek nezvládnutému prvého zápasu v Detve postúpiť do finále. V ďalších dvoch stretnutiach totiž zvíťazili a vo štvrtom zápase mali na domácom ľade postupový mečbal. Ten ale po prehre 2:3 nevyužili. „Tento zápas nám mrzí takisto. Mohli sme to ubojovať doma a piaty súboj sa ani nemusel hrať. Teraz sme veľmi sklamaní, pretože sme chceli dosiahnuť viac ako semifinále,“ dodal na záver Marcel Šterbák.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2017 20:34:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.