files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sezóna pre Duklu skončila tesne pod vrcholom

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú po sezóne skôr ako chceli. V semifinále prvej ligy totiž po obrovskom boji vypadli s Detvou, s ktorou v sérii prehrali 2:3 na zápasy. Rozhodol o tom piatkový piaty duel hraný pod Poľanou, v ktorom domáci HC 07 zvíťazil hladko 4:1. Detvianci si tak zahrajú vo finále so Skalicou a takisto ich čaká aj boj v baráži o Tipsportligu s dvoma najslabšími extraligistami. Na rozdiel od nich, Michalovčanom ostali iba oči pre plač, keďže aj ich cieľom bola v tejto sezóne extraligová baráž.

Michalovskí hokejisti v rozhodujúcom dueli ťahali za kratší koniec povrazu. Domáci totiž boli od samého začiatku lepším tímom a už v prvej desaťminútovke si vypracovali dvojgólový náskok. V ďalšom priebehu síce mali „vojaci“ viac z hry, no do čistých gólových šancí ich domáci nepúšťali. Ku kontaktnému gólu Radovana Cútta už Zemplínčania nič nepridali a Detva tak po ďalších dvoch góloch v tretej tretine zvíťazila v rozhodujúcom stretnutí 4:1. „Určite je to sklamanie,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Ihnačák, ktorý následne rozobral príčiny nielen prehry v piatom zápase, ale aj v celej sérii. „Prvý zápas, v ktorom sme viedli 4:1 ešte v päťdesiatej minúte, nás bude určite mrzieť ešte veľmi dlho. Práve tam mohlo prísť k zlomu v sérii. Druhý sme totiž vysoko vyhrali a keby sme išli do Michaloviec s dvoma výhrami, som o tom presvedčený, že by sme si to na domácom ľade uhrali. Mrzí samozrejme aj štvrtý zápas v sérii, ktorý sme doma prehrali 2:3, hoci sme mali viac šancí ako súper. Piaty duel už je hop alebo trop. My sme nezachytili jeho úvod, kde hráči pristúpili nekoncentrovane. Síce sme sa dostali do hry kontaktným gólom, no v tretej tretine sme opäť inkasovali po individuálnej chybe a bolo rozhodnuté. Nebolo v našich silách už otočiť takto vyvíjajúci sa zápas,“ dodáva Miroslav Ihnačák.

Oveľa spokojnejší boli v Detve. Jej hráči najskôr zvládli stredajší štvrtý duel o všetko v Michalovciach, kde zvíťazili 3:2 a vynútili si tak rozhodujúci duel doma. Ten už zvládli oveľa lepšie, ako predchádzajúce domáce a po dvoch rokoch tak znova zabojujú o víťazstvo v prvej lige. „Bola to veľmi ťažká séria,“ začal svoje hodnotenie tréner HC 07 Miroslav Chudý, ktorý si môže triumf v druhej najvyššej súťaži zopakovať po roku. V minulej sezóne sa totiž z neho tešil v Nových Zámkoch. Známy lodivod videl zlom v sérii aj v prvom zápase hranom pod Poľanou. V ňom ešte v päťdesiatej minúte vyhrávali Michalovčania 4:1, potom ale prišiel šesťminútový kolaps, v ktorom štyrikrát inkasovali a nakoniec prehrali 4:5. „Takýto obrat sa podarí možno raz za sezónu. Nám sa to podarilo a bolo to dosť zlomové. Kto vie, ako by sa odvíjal druhý duel, keby v tom prvom Michalovčania vyhrali. Na Zemplín sme išli s tým, že tam musíme minimálne raz vyhrať. To sa nám nakoniec aj podarilo. Veril som, že podáme oveľa lepší výkon ako predtým v dvojzápase doma. Som rád, že sa tak aj stalo,“ pokračoval Miroslav Chudý. Ten vedel, že jeho družstvo čaká ťažká séria, no ani on nepredpokladal, že môže skončiť až piatym zápasom. „To nevie pred sériou povedať nikto. Vedeli sme však, že sa stretávajú dve vyrovnané mužstvá a to sa potvrdilo aj na ľade. Michalovčania majú svoju kvalitu, čo ukázali aj v samotných zápasoch. Zlomili sme to v kľúčových momentoch a to v prvom a štvrtom zápase, kedy sme ukázali väčšiu vôľu po víťazstve,“ uzavrel hodnotenie série tréner HC 07 Detva.  

Detva skončila v základnej časti o tri body pred Michalovčanmi. Získala tak možnosť v prípade konfrontácie hrať rozhodujúci domáci duel na vlastnom ľade. Túto možnosť jej hráči dokonale využili. „V piatom zápase ich hnali dopredu diváci, ktorí im dodávali obrovskú silu. Bohužiaľ, my sme získali o tri body menej ako oni a museli sme tak raz u nich vyhrať. To sa nám aj podarilo, no nepotvrdili sme to na domácom ľade. Piaty zápas sa hrať nemusel, keby sme doma dvakrát vyhrali. To sa nám ale nepodarilo,“ podotkol Miroslav Ihnačák, pre ktorého osobne je vypadnutie v semifinále sklamanie. „Určite! Nepoznám trénera, pre ktorého by nebolo. Naším cieľom bola baráž a finále, no to hrať nebudeme.“

Michalovskí hokejisti si tak znova vo finále a následnej baráži o najvyššiu súťaž nezahrajú. Zemplínčania síce po dvoch rokoch prešli prahom štvrťfinále, no na ďalšie finále po troch rokoch to nestačilo. A práve to bolo cieľom a ambíciou tímu. Aj preto musíme povedať, že sezóna bola zakončená opäť neúspechom! 

Peter Brendza



Uverejnené: 04.03.2017 18:15:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.