files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla nevyužila mečbal, séria sa sťahuje naspäť do Detvy

Hokejisti HK Dukla Michalovce nevyužili prvý postupový mečbal, keď vo štvrtom semifinálovom zápase play-off Budiš I. hokejovej ligy prehrali na domácom ľade s HC 07 Detva 2:3 a séria sa tak za stavu 2:2 presúva na piaty zápas, ktorý sa odohrá v piatok 3. marca, na Stredné Slovensko.

V Michalovciach sa opäť hral výborný zápas. V stredu mali kúštičko šťastia na svojej strane viac „vojaci“, dnes pre zmenu hostia. Michalovčania síce dvakrát ich náskok zrovnali, no na víťazný gól obrancu Martina Šimona už nenašli odpoveď. Aj preto sa o finalistovi prvej ligy, ako aj o účastníkovi baráže rozhodne v piatok na horúcom ľade Detvy.

 

Ako prvý mohol otvoriť skóre zápasu podobne ako v utorok domáci kanonier Tomáš Banovský, ktorý však skoro v identickej pozícii oproti tretiemu duelu tentoraz namieril iba do lapačky pozorného Orčíka. Na druhej strane pálil spomedzi kruhov tesne vedľa michalovskej brány Lukáš Hrušík. V siedmej minúte už ale hostia vyhrávali, keď Jakub Žilka potrestal chybu michalovskej defenzívy. Hneď na to mohol domácich ešte viac poslať do kolien Lukáš Videlka, Adam Trenčan ale ukázal svoje majstrovstvo a nedovolil puku preniknúť do siete. Domáci v druhej desaťminútovke vrhli všetky sily do útoku a vypracovali si viacero dobrých streleckých príležitostí. Ich snaha sa im vyplatila v trinástej minúte, kedy uzdravený Vorobjev zasunul puk do siete a vyrovnal tak na 1:1. Na konci prvej šanci bol vo výbornej šanci faulovaný Martin Drotár, Dukla ale presilovku zase raz zahrala zle a nič z nej nevyťažila.

Druhú tretinu začali lepšie domáci hokejisti, ktorí mali viac z hry aj gólové šance na svojich hokejkách. Hneď v úvode Ľuboš Fajčák nezasunul puk za ležiaceho Orčíka, Vorobjev o niekoľko desiatok sekúnd pri samostatnom úniku tiesnený mieril vedľa. V 31. minúte hosťujúci kapitán Sládok zatiahol pred Banovským ručnú brzdu, domáci kanonier ale trestné strieľanie nepremenil. Udrieť tak mohlo na druhej strane, Juraj Petro však opustenú michalovskú bránu počas presilovky netrafil. V 35. minúte michalovská obrana urobila ďalšiu hrúbku, po ktorej Jakub Žilka opäť poslal svoje družstvo do vedenia. Ďalšiu stopercentnú šancu mal hneď na to Srnka, Trenčan ale tentokrát odolal.

Michalovčania nastúpili do tretej časti poriadne nabudení a už po 25. sekundách hry Radovan Cútt po ideálnej prihrávke Banovského vyrovnal 2:2. Tento moment domácich nabudil a o niekoľko desiatok sekúnd na to ich mohol poslať do vedenia Mrňa, no v samostatnom nájazde netrafil puk ideálne.  Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, obaja súperi sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Po Guttwaldovej chybe a následne bombe Videlku ešte Trenčan odolal, no pri následnom veľmi prísnom vylúčení Lušnikova už bol prikrátky na pokus Martina Šimona. Jeho gól z 48. minúty bol nakoniec víťazný, keďže dobre brániaci hostia už Michalovčanov nepustili do gólovej šance ani pri presilovke, no ani pri sto sekundovej power – play. Michalovská Dukla tak druhý domáci zápas nezvládla a o finalistovi sa rozhodne v piatok v Detve.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Stav série: 2:2.
Góly: 13. Vorobjev (Drotár, Selujanov), 41. Cútt (Banovský, Giľák) - 7. Žilka (Škvaridlo), 36. Žilka, 48. Šimon (J. Petro, Torok) pres/1.
Vylúčení: 5:6, navyše Dortár (Michalovce) 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: D. Konc, Štefik - Riš, Smerek. Divákov: 2036.
HK DUKLA: Trenčan - Selujanov, Hančák, Drábek, M. Šterbák, Gutwald, Slimák, M. Dolgoš, Polaček - Banovský, Cútt, Giľák - Selujanov, Ščurko, Lantoš - Lušnikov, Mrňa, Drotár - Fajčák, Fedorko, Mesaroš.
HC 07: Orčík - F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Šimon, Zorvan, Valjent, Mačkovič - Škvaridlo, Gašpar, Žilka - Šedivý, Srnka, Torok - Videlka, V. Fekiač, Hrušík - J. Petro, Huňady, Poliaček.



Uverejnené: 01.03.2017 20:11:24

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623