files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude mať MFK Zemplín prechodný domov na jar v Žiline?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odohrajú dohrávaný súboj 18. kola Fortuna ligy s Ružomberkom túto stredu 1. marca v Žiline. A je dosť možné, že pod Dubňom absolvujú aj tri zostávajúce dueli najvyššej súťaže, v ktorých by mali privítať Dunajskú Stredu, Žilinu a Slovan Bratislava.

Michalovský futbalový stánok v najbližších týždňoch prejde väčšiu rekonštrukciou. Dôvodom je inštalácia vyhrievania trvánika. Tá mala byť najskôr elektrická, kde ide iba o malý zásah do hracej plochy. Situácia sa ale zmenila a po dohode s mestom sa bude dávať plynové vyhrievanie, čo môže znamenať, že sa "žlto-modrí" predstavia na vlastnom štadióne až v sezóne 2017/2018. V prípade vykurovanie plynom totiž pôjde o rozsiahlejší zásah do ihriska a musí sa vymeniť aj trávnik. "Na základe rokovania medzi mestom Michalovce ako vlastníkom futbalového štadióna a MFK Zemplín Michalovce ako nájomcom a zároveň príjemcom dotácie sa dohodlo, že vykurovanie hracej plochy sa bude realizovať na báze vykurovania plynom, čo oproti pôvodnému plánu bude mať za následok aj výmenu trávnika. Táto zmena je vyvolaná najmä snahou hľadania ekonomicky najvýhodnejšieho spôsobu prevádzky a vzhľadom na vývoj v súťaži už bez tlaku na čo najrýchlejšiu realizáciu tejto investície. O tomto zámere budeme informovať mestské zastupiteľstvo na jeho najbližšom zasadnutí," uviedla pre denník Šport vedúca referátu komunikácie, propagácie a kultúry na MsÚ Michalovce Iveta Palečková.

My len dodajme, že pri vykurovaní plynom musí ísť celá hracia plocha preč do hĺbky niekoľko centimetrov, následne sa nainštalujú rúrky, znova sa navozia vrstvy hliny, piesku a tak sa položí nový trávnik. Predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík bol vo svojom vyhlásení zdržanlivý. Podľa jeho slov sa bude musieť prerábať projekt, no všetko je stále ešte len v štádiu riešenia a nič nie je definitívne uzavreté. Každopádne, vyhrievanie plynom by malo Michalovčanov vyjsť v budúcnosti podstatne lacnejšie. "Systém vyhrievania sa zmenil. Musíme preto prerábať projekty a do verejno-obchodnej súťaže ísť so zmenenými. Všetko je však ešte v štádiu riešenia, nič nie je definitívne uzavreté," skonštatoval pre Denník Šport Štefan Laurinčík. Do konca sezóny 2016/2017 by sa mali Michalovčania predstaviť doma ešte trikrát. Okrem zápasu s Dunajskou Stredou (22. apríla) a súboju proti Žiline (6. mája), by mali doma hrať aj v poslednom 33. kole proti Slovanu Bratislava. Bude pre nich "domovom" v týchto troch zápasoch štadión pod Dubňom?

Peter Brendza



Uverejnené: 27.02.2017 17:22:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.