files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

VII. ZŠ – učíme sa po anglicky za pomoci IKT

Hodina deťom

VII. ZŠ bola úspešná aj v grantovom programe Hodina deťom  -  10. ročník, ktorý je organizovaný Nadáciou pre deti Slovenska. Za pomoci finančného príspevku  sme mohli realizovať projekt Pomôžme sebe, no nezabúdajme pritom na iných.  Projekt vypracovala a realizovala pani zástupkyňa Mgr. D. Šalapová vyučujúca anglický jazyk Cieľovou skupinou projektu sú žiaci 5. – 6. ročníka. Podstatou je, aby žiaci neboli len pasívnymi príjemcami nových vedomostí, ale aby sa stali aktívnymi spolutvorcami v rámci vyučovania. Snažíme sa skvalitniť vyučovanie anglického jazyka prostredníctvom IKT a veríme, že sa nám to vďaka tomuto projektu podarí. Žiakov chceme naučiť, že sa môžu navzájom obohacovať. Príprava učebnej pomôcky pre spolužiakov v nižších ročníkoch motivuje väčšinu  k zvládnutiu učiva, k  tímovej práci. Učebné pomôcky budú mať rôzne podoby – minikniha, nástenka, skladačka pexeso, leporelo, mapa,  schéma gramatického javu, jednoduchý výkladový slovník a p. 

Vyučovací proces

V prvej fáze účastníci projektu – skupiny - v rámci vyučovania anglického jazyka pripravujú materiál za pomoci PC, tlačiarne, skenera. Množstvo materiálu treba vytriediť a so zreteľom na konečnú podobu pomôcky spracovať návrh. I v tejto fáze je nápomocný vyučujúci. Skompletizovať mate-
riál a dať konečnú podobu budúcej pomôcke je jedna z najťažších častí. Na každom dielku bude logo Hodina deťom. Prezentovať svoje výtvory bude každý z účastníkov. Prezentácíe predvedie  každý žiak za pomoci dataprojektora, ktorý vie sám ovládať. Osobitnou skupinou pomôcok sú prezentácie v Power Pointe. Žiaci ich spracúvali na tému – Krajina, ktorej jazyk sa učím. Máme pripravených aj tlmočníkov, lebo každý si pripravuje komentár v anglickom jazyku. Výstava nainštalovaná v Knižnici Gorazda Zvonického by mohla inšpirovať aj iných. Vyučovacie hodiny takéhoto typu vyžadujú od žiaka samostatnosť a aktivitu. Samozrejme každý bude pracovať v rámci svojich možností, ale ani jeden žiak určite neodíde z hodiny bez pochvaly.     
                            Mgr. Anna Bučková
                                                         



Uverejnené: 18.06.2010 15:23:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.