files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pilot zahynul pri páde lietadla

Koncom minulého týždňa sa v okrese Sobrance stala tragická nehoda, keď pri obci Jasenov sa zrútilo práškovacie lietadlo, v ktorom sa nachádzali traja pasažieri. Muž a žena stihli z horiaceho lietadla po páde vyskočiť, no pilot, ktorý bol pripútaný na mieste zhorel.

34-ročný pilot Ľudovít S. z obce Borša v okrese Trebišov pripravil pre svojich priateľov vyhliadkový let na spestrenie ich dovolenky, no tesne pred pristaním, len pol kilometra od pristávacej plochy sa lietadlo nečakane zrútilo do poľa.
Následne po páde začalo lietadlo horieť a vtedy sa 35-ročnému Karolovi s priateľkou podarilo vyskočiť, no samotný pilot ostal pripútaný v lietadle a uhorel. Dvoch zachránených pasažierov s ľahkými popáleninami previezli do michalovskej nemocnice a doba ich liečenia sa odhaduje na desať až pätnásť dní.

Od dedinčanov sme sa dozvedeli, že výbuch bol taký silný, že ho bolo počuť až v dedine. Kým dobehli na miesto pádu, tak lietadlo bolo už v plameňoch. Snažili sa hasiacimi prístrojmi požiar uhasiť, no nedarilo sa im to. Na miesto tragédie priletel aj vrtuľník leteckej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe, no pilotovi sa už nedalo pomôcť, nakoľko išlo o typ lietadla, ktoré rýchlo uchvátia plamene.

Obaja pasažieri, ktorí nehodu prežili boli po nehode v šoku a nevedia si vysvetliť, čo sa mohlo stať, nakoľko samotný pilot im počas letu nevravel o žiadnych komplikáciách. To či išlo o technickú chybu alebo o vinu pilota vyšetruje polícia a letecký úrad, takže presná príčina nehody zatiaľ nie je jasná.
                            Veronika Kmecová



Uverejnené: 18.06.2010 15:19:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.