files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Dimovi“ sa v Michalovciach páči, aj keď z mesta ešte veľa nevidel

Michalovská Dukla sa v posledných dvoch rokoch uberá pri posilňovaní kádra aj ruskou cestou. V minulej sezóne v tíme „vojakov“ pôsobili štyria hráči z tejto krajiny, túto začali dvaja. Aj keď neskôr Georgij Šangin skončil, jeho krajan Gleb Lušnikov ostal osamotený iba krátko. Vedenie klubu totiž pri posilňovaní pred play-off opäť oprášilo ruskú cestu a do tímu dotiahlo hneď dvojicu hráčov z tejto krajiny - obrancu Viačeslava Selujanova a útočníka Dmitrija Vorobjeva.

A práve druhý menovaný bol výraznou oporou vo štvrťfinálovej sérii so Spišskou Novou Vsou, keď v troch zápasoch zaznamenal štyri body za dva góly a dve asistencie. Ešte viac však zaujal na ľade a ukázal, že môže byť výraznou oporou v ťažkej semifinálovej sérii s Detvou, ako aj možnej baráži. „Je to nás všetkých obrovská výzva predĺžiť si sezónu až do polovice apríla,“ zdôraznil ruský kridelnik, ktorý ešte veľa z metropoly Zemplína nevidel. „Čo sa týka mesta, zatiaľ poznám iba cestu z hotela na štadión. Nič iné som nevidel, proste na to nie je čas. Čo sa týka kádra a podmienok v klube, na to nemôžem povedať nič zlé. Chlapci ma prijali veľmi dobre, tvoríme výbornú partiu a čo sa týka podmienok, neviem či sú niekde v prvej lige také ako tu. Sú porovnateľné s Extraligou,“ pokračoval útočník, ktorý si v tejto sezóne zahral aj v druhej najlepšej súťaži na svete KHL, keď za Sibir Novosibirsk odohral dvanásť zápasov bez bodového zápisu.

Dvadsaťdvaročný rodák z Jaroslavlu skúšal na Slovensku šťastie najskôr v extraligovom Poprade. Pod Tatrami sa mu ale príliš nedarilo, keď v šiestich zápasoch zaknihoval iba jednu asistenciu. Aj preto s radosťou privítal michalovskú ponuku. „Najskôr sa hovorilo o mojom hosťovaní v Michalovciach, no potom to nabralo takú fázu, že som sa stal hráčom Dukly. Je to aj dobré, pretože s Popradom môžem vypadnúť hneď v prvom kole v play-off a je po sezóne. V Michalovciach na druhej strane môžeme hrať až do polovice apríla a aj preto má účinkovanie v baráži veľmi láka. Navyše motiváciou je aj to, že môžeme vyhrať celú ligu,“ podotkol „Dima“ Vorobjev, ktorý zatiaľ v Michalovciach komunikačný problém nepocítil. „Je tu Gleb Lušnikov, ktorý už vie dobre po slovensky a môže mi s tým pomôcť. Navyše aj viacerí chalani ovládajú ruštinu, takže som s tým ešte vôbec problém nemal.“

Tréner Miroslav Ihnačák ruského útočníka hneď po príchode do Michaloviec zaradil k jednej z najväčších opôr Ladislavovi Ščurkovi. V poslednom čase to s nimi v útoku ťahá aj ďalšia posila „vojakov“ Vladimír Lantoš. Táto trojica vytvorila produktívny útok, ktorý v prvom kole play-off ukázal, že má na to, aby ťahal Duklu k úspechu. „S chlapcami si veľmi dobre rozumiem na ľade aj mimo neho. Je možno dobré, že obaja vedia po rusky, takže nemáme žiadne problémy,“ uviedol na záver Dmitrij Vorobjev.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.02.2017 09:32:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.