files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na Spiš s cieľom premeniť postupový mečbal

Možno ani sami hokejisti HK Dukla Michalovce nečakali, že si v prvých dvoch štvrťfinálových súbojoch Budiš I. hokejovej ligy so Spišskou Novou Vsou na svoje konto pripíšu dve päťgólové víťazstvá 5:0 a 7:2. Mohla za to hlavne séria štyroch prehier so Spišiakmi v rade, ktorú zaznamenali v základnej časti. „Vojaci“ ale nenechali doma nič na náhodu a po dvoch výhrach sú blízko postupu do semifinále.

„Sme spokojní“ začal svoje hodnotenie doterajšieho priebehu štvrťfinálovej série tréner HK Dukla Miroslav Ihnačák. Ten až také výrazné víťazstvá svojho tímu nečakal. „Vzhľadom na posledné zápasy so Spišiakmi sme išli do štvrťfinálovej série s rešpektom. Nemohli sme si ich dovoliť podceniť a som rád, že chlapci k tomu pristúpili tak, ako mali,“ pokračoval Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci sa v posledných mesiacoch trápili v koncovke. Dvanásť gólov v dvoch zápasoch proti Spišskej Novej Vsi však dalo na tieto suchoty aspoň trochu zabudnúť. „Ako som spomínal, všetko je to o prístupe a koncentrácii. V takýchto zápasoch rozhodujú maličkosti a musíme teda byť koncentrovaní celý zápas,“ podotkol kormidelník „vojakov“. Ten videl zvýšenie ofenzívnej sily aj v posilnení, ktoré Dukla urobila v posledných dňoch základnej časti. „Noví hráči priniesli do mužstva nový impulz. Je ich na ľade samozrejme vidno a naša sila s nimi výrazne vzrástla,“ dodal k ôsmym posilám Dukly Miroslav Ihnačák.    

Vzhľadom na posledné štyri víťazstvá si Spišiaci na Michalovce verili. Na ich smolu, v ani jednom zo zápasov nezachytili úvod a potom sa to s nimi viezlo v ďalších minútach. „My sme do série išli sebavedomo, chceli sme tu niečo uhrať. Vyplývalo to z ostatnej bilancie, keď sme Duklu dokázali štyrikrát zdolať. Nám ale odišli niektorí hráči, iní sa zranili, na druhej strane, súper vstúpil do série poriadne posilnený. V posledných dvoch troch týždňoch Michalovčania získali výrazné posily a aj to zatiaľ nakloňuje misky váh na ich stranu,“ poznamenal tréner Spišiakov Jozef Škrak, ktorého hráči sa k Dukle priblížili hlavne v druhom zápase, kedy kontaktným gólom na 1:2 aspoň na chvíľu začali pomýšľať na prekvapenie. Kontaktný gól im ale skôr ublížil, ako pomohol, keďže Dukla odpovedala do konca druhej tretiny troma gólmi, čím zlomila zápas na svoju stranu. „Do tohto momentu sme hrali dobre. Dokázali sme si vytvoriť šance, z čoho aj pramenil kontaktný gól. Potom ale hráči akoby uleteli. Silou - mocou sa snažili vyrovnať, čím otvárali priestor pre michalovské protiútoky. Skúsený súper to nakoniec aj využil. Musím povedať, že domáci útočníci sú vysoko efektívni. Práve efektivita a výkon brankára Trenčana zatiaľ sériu prikláňajú na ich stranu,“ pokračoval Jozef Škrak.   

Séria sa po dvoch michalovských víťazstvách sťahuje na Spiš, kde budú domáci odvracať postupové mečbaly. Miroslav Ihnačák verí, že sa Michalovčania budú domov vracať so semifinálovou miestenkou. „Súper určite doma kožu lacno nepredá. Musíme pokračovať v tých výkonoch, aké sme predviedli doma a ešte k tomu niečo pridať. Keď sa tak stane, som o tom presvedčený, že na Spiši uspejeme,“ uviedol michalovský lodivod, na ktorého slová nadviazal aj Jozef Škrak. „Samozrejme, že ešte končiť nechceme. Sezóna totiž začína iba teraz vrcholiť. Uvidíme však, ako sa dokážeme otriasť z týchto dvoch prehier. Máme na to štvrtok a piatok, aby sme sa dali dokopy a neostáva nám nič iné, len sa pokúsiť v sobotu vrátiť sa do série.“

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2017 18:42:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.