files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania bez väčších cieľov, šancu dostanú všetci

Presne týždeň pred prvým jarný zápasom, keďže futbalisti MFK Zemplín Michalovce svoj zápas 20. kola proti Spartaku Trnavu odohrajú až v utorok 21. februára (hrá sa o 17.00 hod. v Poprade), sa v utorok 14. februára uskutočnila v priestoroch klubu tlačová konferencia. Na nej odpovedal na otázky prítomných novinárov okrem trénera Antona Šoltisa aj člen predstavenstva klubu Martin Nebesník, avizovaný zástupca hráčskeho kolektívu chýbal.

Spokojný na osemdesiat percent

Michalovskí futbalisti začali so zimnou prípravou v pondelok 9. januára. Tentoraz vypustili zahraničné sústredenie, pripravovali sa iba v domácich podmienkach, s výnimkou týždňového sústredenia vo Vysokých Tatrách. „S celkovou prípravou nie som na sto percent spokojný,“ rozhovoril sa kormidelník Anton Šoltis, ktorý následne pokračoval. „Spokojný som tak na osemdesiat, osemdesiat päť percent. Pripravovali sme sa v domácich podmienkach, kde nás zastihlo počasie, aké za posledné roky nebolo. Z tohto hľadiska sme museli upraviť tréningový proces. Nahradilo sme to a príprava nakoniec splnila svoj účel.“  

Zmeny v kádri výraznejšie, trojica „rebelov“ stále chýba

Čo sa týka zmien v kádri, tie počas zimy boli väčšie. Na jar už v „žlto-modrom“ drese neuvidíme Emmanuela Mensaha, Dávida Škutku, Ivana Kotoru či Celestina Lazarusa. Chýbať bude aj španielska dvojica Vernon de Marco - Marcos Peréz. Na druhej strane sa do tímu po polročnom účinkovaní v kazachstanskom Šachtor Karaganda vrátil Filip Serečin a stopérsky post výstuži už relatívne skúsený Peter Kavka, naposledy pôsobiaci v českom Vlašíme. Na hosťovanie z gréckeho PAOK Solún prišiel Anastasios Dimitriadis, no a do kádra pribudli aj René Lukáč a Peter Kolesár z dorastu. „Tvoríme nové mužstvo. Zapojili sme aj mladíkov z dorastu, uvidíme ako sa chytia šance. Všetko smerujeme k letnej príprave. Teraz chceme dať šancu všetkým, aby ukázali, či do mužstva patria,“ podotkol Anton Šoltis. Tomu stále chýbajú Oliver Podhorin, Dominik Kunca a Martin Koscelník. Tým končia v lete zmluvy a na nových sa s vedením klubu zatiaľ nedohodli. „My sme nastavili nejakú filozofiu klubu. Hráči, ktorí dostanú šancu, musia mať v klube minimálne rok a pol zmluvu. Spomenutej trojici končia zmluvy v lete a na nových sa zatiaľ nedohodli. Je rad na nich, uvidíme teda, ako sa zachovajú. Zatiaľ je to v štádiu, že chcú odísť, tak preto nie sú v kádri,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorý je v prípade podpisu novej zmluvy naklonený návratu spomenutej trojice do kádra. „Taká je dohoda. Pokiaľ predlžia zmluvy, vrátia sa do kádra.“    

Doma až koncom apríla

Ako je už dlhšie známe, hlavné ihrisko by malo prejsť rekonštrukciou, na ktorú dostal michalovský klub finančné prostriedky od SFZ. Tá sa týka troch bodov a to vyhrievaného trávnika, ďalej turniketového a kamerového systému. Rekonštrukcia by sa mala začať v marci a dokončená by mala byť koncom apríla. „Všetko smerujeme k tomu, aby bola hotová na zápas s Dunajskou Stredou, ktorý by sa mal uskutočniť 22. apríla,“ uviedol člen predstavenstva klubu Martin Nebesník. Zemplínčania sa tak dlhšiu dobu doma nepredstavia. Ešte pred dlhou sériou šiestich zápasov u súperov ich čaká „domáci“ duel 20. kola, ktorý sa uskutoční v utorok 21. februára Poprade. „Budeme sa tomu musieť prispôsobiť. Okrem zápasu v Krakove prvýkrát budeme hrať na prírodnom trávniku. Sám som zvedavý, čo to urobí s chlapcami,“ podotkol tréner Šoltis, ktorý sa následne vyjadril aj k šesťzápasovej sériu u súperov. „Na jeseň sme mali vonku trochu problémy, takže som sám zvedavý, ako sa s tým chlapci vysporiadajú. Doma sme predvádzali agresívny futbal, čo mi vonku chýbalo.“

Ísť od zápasu k zápasu

Hlavným cieľom michalovských futbalistov bola pred začiatkom súťaže záchrana. Ten sa po odstúpení Myjavy podarilo v predstihu zrealizovať. Aké sú teda ďalšie ciele tímu? „Ísť od zápasu k zápasu. Určite budeme na chlapcov vplývať, aby sa zlepšovali a uvidíme, kam sa posunieme,“ zdôraznil Anton Šoltis, pre ktorého je výzvou aj Slovnaft Cup. V ňom sa Michalovčania dostali už do štvrťfinále, kde na nich čaká treťoligista z Liptovského Hrádku. To dáva solídne vyhliadky aj na postup do semifinále. „Nielen pre mňa, ale pre celé družstvo, to je výzva. V prípadnom semifinále sa hrá na dva zápasy a to už môže vypáliť hocijako,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Káder pre jarnú časť sezóny 2016/2017
Realizačný tím: Tréner: Anton Šoltis. Asistent trénera: Ivan Lapšanský. Vedúci družstva: Peter Ščobík. Lekár: Jozef Petrík. Kondičný tréner: Daniel Mitera.

Brankári: Matúš Kira, Patrik Macej (Česká republika), Dmytro Prysiazhniuk (Ukrajina).

Obrancovia: Milan Šimčák, Michal Sipľak, Peter Kavka, Martin Kolesár, Kristi Qose (Albánsko).

Stredopoliari: Tomáš Sedlák, Igor Žofčák, Jakub Grič, Jozef Šimon Turík, Stanislav Danko, Peter Kolesár, Martin Bednár, Jozef Vajs, Filip Serečin, Adrián Leško, Anastasios Dimitriadis (Grécko)

Útočníci: Martin Regáli, Pavol Bellás, Kristian Kushta (Albánsko), René Lukáč.

Prišli: Peter Kavka (Bellot Vlašim), Filip Serečin (Šachtor Karaganda), Anastasios Dimitriadis (PAOK Solún, hosťovanie), Peter Kolesár, René Lukáč (obaja prišli z dorastu).

Odišli: Ivan Kotora, Dávid Škutka, Celestine Lazarus, Emmanuel Mensah, Marcos Calero Peréz (všetci ukončenie zmluvy), Vernon de Marco (Slovan Bratislava), Oliver Podhorin, Dominik Kunca, Martin Koscelník (odmietli podpísať nové zmluvy, staré im končia po sezóne, v štádiu riešenia).

Peter Brendza



Uverejnené: 14.02.2017 16:16:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.