files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce - centrum športu

V tomto roku sú Michalovce pravidelným dejiskom veľmi významných športových podujatí. Fanúšikovia sa rozhodne nenudia, keďže doteraz videli už plejádu zaujímavých súťaží.

Seriál športových sviatkov odštartoval už v úvode februára. V Chemkostav aréne sa vtedy uskutočnil turnaj osobností - Weston cup. Jednotlivé zápasy si schuti zahrali aj choreograf  Ďurovčík, slovanistické legendy - Pecko, Kinder, Maixner a iné osobnosti. Už o tri týždne neskôr prišiel na rad medzinárodný mládežnícky futbalový turnaj Michalovce cup. Popri starších a mladších dorastencoch MFK Zemplín na ňom štartovali aj veľmi kvalitné celky maďarskej Nyiregyházy a poľskej Legie Varšava. Takže, michalovský divák na vlastné oči videl aj mládežnícku špičku od našich susedov.

V polovici mája bolo centrum Zemplína najsledovanejšou časťou Slovenska. Dôvod bol jednoduchý. Na prekrásnom štadióne sa hralo finále Slovenského pohára medzi Slovanom Bratislava a Trnavou. K týmto mužstvám patria aj tvrdé fanúšikovské jadrá. Určite najtvrdšie na Slovensku. Vyvrcholenie pohárovej súťaže bolo slovenskou športovou udalosťou číslo jeden.

Už o necelé dva týždne neskôr prišli v CHST aréne na rad hádzanárske kvalifikačné zápasy junioriek o postup na majstrovstvá sveta. Priaznivci športu mali možnosť vidieť nielen športové umenie Sloveniek, ale i Bielorusiek, Fínok a Čiernej hory. Pred necelým mesiacom si to do toho istého športového stánku namierila aj slovenská futsalová reprezentácia. Pred zrakmi michalovských fanúšikov si v priateľskom zápolení zmerala sily s Francúzskom. Nehovoriac o tom, že pred dvoma týždňami bol štadión MFK Zemplín dejiskom vyhlasovania najlepšej jedenástky III.futbalovej ligy Východ.
Vďaka moderným športoviskám a výbornej organizácii podujatí môžeme Michalovce pokojne označiť za športové mesto. Veľký podiel na tom majú miestna samospráva a zanietení činovníci.                                            

                (janč)



Uverejnené: 16.06.2010 14:23:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.