files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Východoslovenské derby vo výbornej atmosfére korisťou domácich „Tučniakov“

Hokejisti HK Dukla Michalovce napokon neukončili „týždeň pravdy“ tretím víťazstvom. V priebehu piatich dní absolvovali súboje s ďalšími troma tímami okupujúcimi prvú štvorku v Budiš I. hokejovej ligy. Najskôr zvíťazili v súboji o druhé miesto v Detve (4:1), následne doma zdolali štvrtú Skalicu (6:4), no napokon na ľade prvého Prešova nepokračovali vo víťaznej sérii, keď prehrali 2:4.

V zápase výbornej úrovne, ktorý videlo viac ako dve tisíc ľudí, začali lepšie domáci. Tí však z prevahy vydolovali „iba“ gól Solomončaka, v ďalších šanciach podržal Duklu brankár Adam Trenčan. V druhej tretine Michalovčania najskôr vyrovnali hru a potom aj skóre, keď sa v oslabení presadil Matej Giľák. Chlieb sa lámal v tretej tretine, kedy v úvodnej päťminútovke padli až tri góly. Na presilovkový presný zásah Michala Kokavca ešte stihol odpovedať Gleb Lušnikov, no na následný gól Dominika Šimčáka už "Vojaci" (aj vinou viacerých „iných okolností“, ktoré ich nechceli pustiť do zápasu...) nenašli odpoveď. Presný zásah Olivera Jokeľa päť minút pred koncom už bol definitívny klinec do rakvy ich bodových nádeji vo východoslovenskom derby.

Rozhodla nedisciplinovanosť

Michalovčania vo východoslovenskom derby doplatili na svoje vylúčenia. V zápase mali až dvanásť dvojminútových trestov, čo zrejme rozhodlo. Dvakrát inkasovali v oslabení, raz tesne po ňom. Hrať skoro polovicu zápasu bez jedného hráča sa v takýchto ťažkých duelov nevypláca. Niekedy sa totiž stáva, že práve presilovky sú jazýčkom na vážkach, ktorý rozhoduje. „Mali sme strašne veľa vylúčených hráčov. Práve na to doplácame, pretože v ďalších fázach zápasov nám chýbajú sily, ktoré sme stratili v oslabovkách. Práve oslabenia rozhodli o našej prehre. Dostali sme v nich tri góly,“ sypal si popol na hlavu strelec michalovského prvého gólu Matej Giľák, ktorý následne dodal. „Takto sa hrať nedá... Keď ste prakticky celú jednu tretinu vylúčený, uberá vám to na sile a takýmto spôsobom sa vyhrávať dôležité zápasu nedajú.“

Do každého zostávajúceho zápasu s cieľom vyhrať

Michalovčania po prehre v Šariši prišli o druhé miesto v tabuľke a päť kôl pred koncom základnej časti nemajú v boji o prvé dve priečky v tabuľke všetko vo svojich rukách. Na prvý Prešov strácajú sedem bodov, na druhú Detvu dva. „My sa teraz musíme sústrediť iba na seba a svoje výsledky. Platí to, čo bolo povedané skôr, pokúsime sa skončiť po základnej časti čo najvyššie. Do každého zostávajúceho zápasu musíme ísť s cieľom vyhrať. Uvidíme, ako dopadne stredajší vzájomný súboj Detvy s Prešovom a po ňom sa uvidí, na čom sme,“ zdôraznil Matej Giľák, ktorý vystužil michalovskú ofenzívu pred niekoľkými týždňami, keď prišiel z materskej Spišskej Novej Vsi.

Útok z úzadia im asi sedí

Na rozdiel od Michalovčanov sú „prešovskí tučniaci“ momentálne na výslní. Viac ako polovicu základnej časti sa v úzadí pozerali na boj Michalovčanov a Detvy o prvé miesto v tabuľke, no teraz sa zdá, že najsilnejšie karty držia v rukách práve oni. V tabuľke majú päť kôl pred koncom základnej časti päťbodový náskok pred druhou Detvou, čo je viac ako dobrá východisková pozícia na to, aby po jej skončení obsadili prvé miesto a išli tak do play-off z najvýhodnejšej pozície. „Je pravdou, že výhrou nad Michalovcami sme k prvému miestu urobili dôležitý krok, no ešte vyhraté nemáme. Čakajú nás totiž ešte štyri zápasy. Dôležitý bude už ten v stredu, ktorý odohráme v Detve,“ zdôraznil strelec víťazného gólu vo východoslovenskom derby Dominik Šimčák.

Ten sa následne nevyhol ani otázke, či útok z úzadia „Šarišanom“ sedí. „My sme si aj v čase, kedy sme boli na treťom mieste, hovorili, že ideme od zápasu k zápasu. Tvrdou robotou sme sa dostali tam, kde sme teraz a určite z prvej priečky už spadnúť nechceme,“ podotkol Dominik Šimčák, podľa ktorého slov nemusel byť nedeľňajší súboj medzi Prešovom a Michalovcami v tejto sezóne posledným. „To určite nie. Môžeme sa stretnúť aj v play-off. Bolo by to určite krásne vyvrcholenie prvej ligy, keby sme sa napríklad vo finále stretli s Michalovčanmi. Keby to tak bolo, určite by som neprotestoval.“

Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2017 14:26:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.