files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhé víťazstvo MFK Zemplín v príprave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si v stredu na svojej umelej tráve pripísali druhé víťazstvo v rámci zimnej prípravy, keď zdolali lídra tretej ligy skupina Východ Slavoj Trebišov 3:1. Michalovčania sú tak v príprave naďalej neporazení. V troch zápasoch zaknihovali dve víťazstvá a jednu remízu.

Videl dobré aj zlé stránky

Michalovčania si vo svojom treťom prípravnom dueli zmerali sily s tímom hrajúcim o dve súťaže nižšie a na trávniku to bolo aj vidno. Zverenci trénera Antona Šoltisa počas celých deväťdesiatich minút dominovali a svoju prevahu pretavili v tri góly, keď sa postupne presadili Kristjan Kushta, po druhýkrát v príprave dorastenec René Lukáč a Michal Sipľak. Za hostí dokázal odpovedať iba Matúš Lorinčák. „Zápas splnil to, čo sme chceli. Zahrali si aj dorastenci, ktorých som chcel vidieť v zápasovej záťaži. Naším zámerom bolo precvičiť si postupný útok. Duel s Trebišovom nám ukázal dobré, ale aj zlé stránky a na tých ešte musíme pracovať,“ uviedol po stretnutí michalovský lodivod. Ten sa musel zaobísť nielen bez štvorice "rebelov“ (Perez, Kunca, Koscelník, Podhorin), ktorí odmietli podpísať nové zmluvy, ale aj bez zranených Danka, Turíka a Regáliho. „Stano Danko má natiahnutý priťahovač svalu. Turíkovi a Regálimu sa zase ozvali ich staré zranenia, čiže chrbty. Nie je to v takom stave, ako to bolo predtým a ja verím, že sa čoskoro opäť vrátia do tréningového procesu,“ podotkol k absenciám Šoltis, ktorému chýbal aj Tomáš Sedlák. Ten je pre zmenu na skúške v českej Karvinej.

Musia sa ukázať vo vážnejších zápasoch

Príležitosť tak opäť dostali aj mladíci a niektorí z nich potešili. Napríklad René Lukáč strelil v príprave už druhý gól. „Futbal sa hrá na góly a ja mu prajem, aby sa presadzoval aj naďalej. Keď prídu silnejší súperi a dostane šancu opäť, práve tam sa musí presadiť a ukázať, že patrí do mužstva. K súperom máme úctu, no aj tentoraz bol jasne vidieť rozdiel medzi prvou a treťou ligou. Teraz nás čakajú silnejší súperi a tam musia mladí ukázať, čo v nich je. Netýka sa to iba Reného Lukáča, ale aj ostatných mladíkov, čo sú v tíme,“ zdôraznil michalovský lodivod.

Čas sa pomaly kráti

Michalovský lodivod sa opäť vyjadril aj k štvorici, ktorá zatiaľ nepodpísala nové zmluvy. „Stále sú našimi hráčmi, zmluvy majú do konca sezóny. Nastavili sme však takú politiku, že hráči musia mať dlhodobejšie kontrakty, aby sa vedelo, s kým môžeme dlhodobo počítať a s kým nie. Nechceme, aby sa to znova všetko rozsypalo a mužstvo sa skladalo na novo. Čo som ja v klube, za rok odišlo štrnásť, pätnásť hráčov, čo je strašne veľa. Sú to chlapci, ktorí sú z Michaloviec, no vyjadrili sa, že chcú skúsiť niečo nové. My máme o ich služby záujem, no nikoho tu nebudeme držať na silu a každý musí súhlasiť so stanovenými podmienkami,“ zdôraznil Anton Šoltis, podľa ktorého slov štvorica Perez, Koscelník, Kunca a Podhorin trénuje individuálne. „Uvidíme ako to s nimi dopadne. Potrebujeme danú situáciu vyriešiť. Keď s nimi nepríde k dohode, musia prísť na ich posty iní hráči. Čas na rozhodnutie sa pomaly kráti,“ poznamenal michalovský lodivod.

Sústredenie vo Vysokých Tatrách

Aktuálne siedmy tím najvyššej Fortuna ligy sa momentálne ešte pripravuje v domácich podmienkach. V sobotu odohrá v Užhorode prípravný duel proti účastníkovi najvyššej ukrajinskej ligy Volynom Lutsk (12.00 hod.) a následne budúci týždeň jeho hráči odídu na sústredenie do Vysokých Tatier, kde ich čakajú aj ďalšie prípravné duely. V utorok 31. januára si zmerajú sily s tímom Gornik Zabrze, no a v sobotu 4. februára sa predstavia v Krakowe proti tamojšej Cracovii, pre ktorú to bude generálka na jarnú časť.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.01.2017 18:33:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.